MENJAVE NA JESENSKEM SREČANJU, 7. OKTOBRA 2017
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
SEMENA
če se vam kje valjajo odvečna semena, ki bodo kalila tudi še naslednje leto, se priporoča Gartlc semenarna - škatla s semeni .
Posebej zato, ker bodo tokrat imeli priliko izbirati semena tudi tisti, ki pridejo na srečanja le enkrat letno, ne samo mesečni "kofetkarji".
Označevanje: semena naj bodo primerno označena. Ni odveč, če je na paketku napisano tudi ime darovalca in leto pridelave ali nakupa.
Pakiranja: fino je, če so paketki po porcijah, lahko pa tudi večje pakiranje, si bodo zainteresirani že sami vzeli, kolikor rabijo.
Iz moje letošnje letine bo v škatli med drugim kar nekaj semen solate hrastov list - mehka; posavka; verjetno bodo suha tudi že semena canaste. In pa par strokov zgodnjega vijoličnega preklarja Trionffo violetto. Pa še kaj iz okrasnega vrta.
če se vam kje valjajo odvečna semena, ki bodo kalila tudi še naslednje leto, se priporoča Gartlc semenarna - škatla s semeni .
Posebej zato, ker bodo tokrat imeli priliko izbirati semena tudi tisti, ki pridejo na srečanja le enkrat letno, ne samo mesečni "kofetkarji".
Označevanje: semena naj bodo primerno označena. Ni odveč, če je na paketku napisano tudi ime darovalca in leto pridelave ali nakupa.
Pakiranja: fino je, če so paketki po porcijah, lahko pa tudi večje pakiranje, si bodo zainteresirani že sami vzeli, kolikor rabijo.
Iz moje letošnje letine bo v škatli med drugim kar nekaj semen solate hrastov list - mehka; posavka; verjetno bodo suha tudi že semena canaste. In pa par strokov zgodnjega vijoličnega preklarja Trionffo violetto. Pa še kaj iz okrasnega vrta.
-
mil je napisal/a: |
Pozdrav MjiaLan jaz pa prosim za visok čislak, jesenske anemone in hermeliko. Hvala. Se vidimo. Lepo bodimo, Mil |
Mil, vse troje dobiš!
Začenjam oblikovati seznam:
Sonceluna - beli sedum in drugi
Ana: Carex
Akira: melisa in meta
Plamenka: maslenke
Zuf: volnati čišljak, japonske anemone, vrtni nagelj ...) in travo šaš (Carex morowii)
Tiana: anemone
Dobim: Dašabina - maline, tako rdeče kot rumene; astre
Nauta: maline
Furman: vrtnice za potikati
Plamenka: vrtnice, perunike
Živa: fuksija
Sonceluna: trave
Metuljc/Muha: hibiskusNazadnje urejal/a MijaLan 05 Okt 2017 22:34; skupaj popravljeno 13 krat
-
Mene sicer ne bo (vikendi so pri meni no go), lahko pa prek kakega poštarja pošljem sadike 2x rodnih rdečih malin, če jih kdo potrebuje. Podarim lahko tudi kakšno cebulico amarilisa (bele barve z rdečimi lisami), če je sedaj sploh čas za presajanje. Imam tudi visoke vijola astre (no vsaj mislim, da so to astre 😄), ki so sicer v cvetju ampak jih lahko obrezemo.
Iščem hrmelike, ki cvetijo roza ali rdeče, tudi kakšnih nageljnov bi bila vesela. Ali pa če ima kdo viška cebulice lilije ali sadike krizantem.
A ja, najprej pa iščem poštarja ☺. Zgoraj navedeno lahko pripeljem v Ljubljano.
Iščem hrmelike, ki cvetijo roza ali rdeče, tudi kakšnih nageljnov bi bila vesela. Ali pa če ima kdo viška cebulice lilije ali sadike krizantem.
A ja, najprej pa iščem poštarja ☺. Zgoraj navedeno lahko pripeljem v Ljubljano.
-
Novinka je napisal/a: |
Mene sicer ne bo (vikendi so pri meni no go), lahko pa prek kakega poštarja pošljem sadike 2x rodnih rdečih malin, če jih kdo potrebuje. Podarim lahko tudi kakšno cebulico amarilisa (bele barve z rdečimi lisami), če je sedaj sploh čas za presajanje. Imam tudi visoke vijola astre (no vsaj mislim, da so to astre 😄), ki so sicer v cvetju ampak jih lahko obrezemo. Iščem hrmelike, ki cvetijo roza ali rdeče, tudi kakšnih nageljnov bi bila vesela. Ali pa če ima kdo viška cebulice lilije ali sadike krizantem. A ja, najprej pa iščem poštarja ☺. Zgoraj navedeno lahko pripeljem v Ljubljano. |
Novinka, lahko sem jaz za poštarico, če pripelješ v Ljubljano! In ja, se zagrebem za maline in malo aster! Hermeliko ali več dobiš!
-
MijaLan je napisal/a: | ||
Novinka, lahko sem jaz za poštarico, če pripelješ v Ljubljano! In ja, se zagrebem za maline in malo aster! Hermeliko ali več dobiš! |
Deal! Hvala za hermelike in poštarske usluge 😀 Malin, aster in cebulic je dovolj za par ljudi, tako da kar pogumno 😉.