Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Potaknjenci oljčice Sweet-n-tart

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Potaknjenci oljčice Sweet-n-tart

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Glede na dosedanje dobre izkušnje s tem kultivarjem bom oktobra/novembra narezal potaknjence Sweet-n-tart, da lahko splomladi že rastejo in bodo jeseni 2018 na voljo za sajenje na prosto.

Računajte, da to ni čisto eksaktna znanost - ni zagotovljeno, da kolikor bo povpraševanja, jih bo res toliko tudi dobro prijetih in uporabnih.

Vseeno pa - kogar zanima, prosim, vpišite se tukaj.

Ali jih samo odnesete ali daste kaj v menjavo, je vaša odločitev, ni pogoj. Seveda je to dobrodošlo Smile Da bi bile na našem ranču res uporabne, je fajn, da imajo vaše rastline naslednje lastnosti: trpežna na mraz, vročino in sušo, trajnica, visoka, zanimiva za čebele. Hvala!
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Sejanček Ballerine v zameno? Smile
Potaknem si lahko sam.
Za zdaj imam nekaj lepih dvoletnih rastlin, ampak jih ne bo nikoli preveč zaradi narave mojegega dela.
Lp.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ja, dobrodošla. Imamo sicer dve odrasli hrušici, ampak gotovo ne bo preveč.

Če bi sam potaknil, potem se zmeniva po ZS, kako jih najlažje spraviti sveže narezane do tebe. Rezanje bo naslednji vikend.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Jaz se javim za 4 sadike._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Jaz se prijavljam za dve sadiki,_________________Lp

Nauta
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Tudi jaz prosim dve vejici.

Lepo bodi, Mil
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

CRTJ, tudi jaz bi te prosila za 2 sadiki oljčice. V zameno ti lahko dam kak gomoljček dalije Edge of Joy, na kateri je bilo letos ogromno čebel - samo pozimi je treba gomolj imeti v kleti. Ali pa japonsko vetrnico, lahko pa semena paradižnikov ali pa kaj drugega.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Crtj, seveda bi tudi jaz imela vejico ali dve, ampak v zameno trenutno ne vem, kaj ponuditi. Če drugega ne najdem, se poskusim odkupiti z borovničevo marmelado. Bi veljalo?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Dalija in borovničeva marmelada sta zelo OK Smile
Odgovori