Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ribez (rdeči in črni) - Ribes rubrum, Ribes nigrum

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Vidim, da so bile uši gor Smile

Breskvar res ni ravno poceni, je pa ponavadi OK roba.

Bona: glej stran 10 te teme.

"Moje" švicarke (Noiroma, Nimue) že imaš? Večim sem dal, pa nisem ravno delal evidence.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ne, nimam še Noirome in ne Nimue. Se priporočam. Predvsem za prvo.

Se spomnim tistih tvojih "opozoril" glede Bone. Bom poskusil vseeno.
Ja, letos so bile uši povsod ...
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Veš kako je s tem.... Nisem čisto prepričan, katera je katera, vem pa, da znotraj enega od prekatov brajde sta sigurno obe, tako da ponavadi dostavim z obeh tistih grmov in potem je ziher pol prav Smile Spomni me februarja.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Pri meni je črni ribez prepričan da je že pomlad, popki se že kar fajn napenjajo.
Andrej Banko

To sem tudi jaz opazil. Pri josti podobno ...
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Po diagonali sem preletela vse strani, ampak nisem našla odgovora na to, kdaj in s čim se gnoji ribez Wink .

Če ga zdaj zastrem s kompostom, bo dovolj? Morda dodam malo lesnega pepela? Starega konjskega gnoja? Ali bi morala to narediti že jeseni?
Par let, odkar imam nekaj grmičkov, nisem nič gnojila in mi je kar lepo delal (če ni bilo pozebe ali če ga ni polomil aprilski sneg). Zdaj se mi pa zdi, da bi mu lahko počasi že privoščila kaj hrane. Very Happy_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Sicer bi bilo super jeseni, ni pa niti zdaj narobe.

Jaz ponavadi odraslim grmom natrosim sadjarsko gnojilo (manj N, več P in K) v luknje, ki jih naredim s palico ob robu "krošnje" in potem zasujem.

Zakaj v luknje - ker kakor razumem se P in K bolj ležerno premikata v globino, pa jima tako na grob način pomagam.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Crtj, hvala! Saj nekaj takega sem našla na forumu, ampak v mislih sem imela kakšno bolj naravno varianto Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Andrej Banko

Črni ribez Gofert že počasi dobiva barvo. Očitno bo prvi, pred Bono in Big Benom.

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Vse je nekam hitro letos.
Odgovori