Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Potaknjenci oljčice Sweet-n-tart

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tako hermelika kot robidina marmelada sta zelo OK.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Mimogrede... Kdor bo dobil vejice oljčice, se lahko pride na prehodu iz septembra v oktober 2018 motivirati za nadaljno vzgojo tako, da se udeleži trgatve pri nas... Ker imamo veliko odraslih grmov in te robe je še in še, tisto, kar jaz poberem in pripravim, je šala mala napram celoti. Je pa resda vse skupaj v MS in redko kdo reče "šli smo v X in spotoma smo se ustavili še v Prekmurju".
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

He, he, a se naj postavim v vrsto za vejice? No, saj se, prosim lepo.
In ja, ona marmelada na srečanju v Sinji gorici mi je bila zelo všeč. Morda pa me le pot zanese naslednje leto v Prekmurje, ob pravem času. Wink
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Hehe, lahko bi šel enkrat gobe nabirat na Goričko, pa se vmes ustavil še v Murski Soboti.
Ali pa do žlahte v Odrance, morda v kamnolom Sotina, iskat kremenove kristale v Haloze ... opcij je veliko ! Wink
Brokolo

Odgovor Napisal/-a Brokolo »

Bi vzel ene par vejic pa omenjen ribez (opcija prevzem po praznikih), v zameno za japonske nešplje Smile
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Spotoma v MS bi bilo res malce ekstremno, lahko pa pridemo namenoma in se bom(o) spotoma oglasili še kje drugje. Smile

Pa bosta dve muhi na en mah.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Narezane so vejice oljčice (30) in ribeza (6 x 2).

Pripeljem v LJ, kdor bi želel sam potakniti, naj sporoči, ostale gredo v zemljo in bodo pomladi na voljo ukoreninjene (upajmo - doslej je to šlo lepo).
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Roba je tu, razen ene 12 oljčic, ki sem jih pustil kar v MS ukoreninit in bom po potrebi prinesel dodatne. Tako da na voljo je cca 20 oljčic in 6 parčkov ribeza N+N.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

crtj, jaz bi prosim tokrat ubrala komoditi pristop in spomladi vzela ukoreninjeno verzijo (jajks Wink )
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav Crt

Tudi jaz prosim, če lahko spomladi dobim ukoreninjeno olčico.

Lepo bodi, Mil
Odgovori