Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2018
Nahecam mrožeka, da poslika zadnjo zalogo. Ker so to tako majhni sadeži, je okus kar intenziven, sigurno pa ne doseže poletnih, sončnih.
Temperatura je zelo izmenična - pač kadilci, ki precej zračijo malo je toplo, malo je mrzlo.
Mravlja, se bojim, da znanje nima nič pri tem, slučajno je ratalo
ps
včasih moj mrožek hitro uboga, takšni so zadnji 2017 paradajzki:
Temperatura je zelo izmenična - pač kadilci, ki precej zračijo malo je toplo, malo je mrzlo.
Mravlja, se bojim, da znanje nima nič pri tem, slučajno je ratalo
ps
včasih moj mrožek hitro uboga, takšni so zadnji 2017 paradajzki:
Cinija1, saj še sama komaj verjamem
Sklepam, da je "trajnost" pogojena z vrsto. Wild tomato od julijek je majhen in čvrst, dobro je šlo tudi Sprite primerkom, to je tudi precej čvrst paradižniček, mrožek ga ima najraje.
In uspelo je še enemu mehkejšemu rumenemu Goldfish-u.
Verjetno bi mogla shranit semena teh dolgoživečih primerkov ??
Sklepam, da je "trajnost" pogojena z vrsto. Wild tomato od julijek je majhen in čvrst, dobro je šlo tudi Sprite primerkom, to je tudi precej čvrst paradižniček, mrožek ga ima najraje.
In uspelo je še enemu mehkejšemu rumenemu Goldfish-u.
Verjetno bi mogla shranit semena teh dolgoživečih primerkov ??
figula bravo, sama okusna krasota in to 5,6 sort. ali jih mogoče pred prezimovanjem kaj obrežeš, saj so te rastline na vrtu visoke in košate. kaj pa v tvojem novem rastlinjaku, nebi preživele? lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Joj, se opravičujem za zmedo - to so samo paradižniki, pobrani zeleni na zadnji dan pred slano. Niso iz živečih rastlin (jajks).
Ne bi preživeli v rastlinjaku. Ne še, vsaj brez kakšnih dodatnih izboljšav. Ugotavljam, da se jeseni začne v njem ena nadloga, to je padajoč kondenz in ta povzroča plesen na površini gred.
Razmišljam, da bo treba dodat še eno plast na streho, tako da bo zračni tunel. Se bojim, da se mi bo plesen zaredila.
(drugače pa moj Bubek dobiva pravo, profesionalno podobo )
Ne bi preživeli v rastlinjaku. Ne še, vsaj brez kakšnih dodatnih izboljšav. Ugotavljam, da se jeseni začne v njem ena nadloga, to je padajoč kondenz in ta povzroča plesen na površini gred.
Razmišljam, da bo treba dodat še eno plast na streho, tako da bo zračni tunel. Se bojim, da se mi bo plesen zaredila.
(drugače pa moj Bubek dobiva pravo, profesionalno podobo )