Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2018

Odgovori
ElCabroncito

Odgovor Napisal/-a ElCabroncito »

Pozdravljeni, sem nov na forumu Very Happy

Posajene imam:
- Chocolate Habanero
- Carolina Reaper
- Aji Charapita
- Aji OmniColor
- Numex Suave Red
- Brazilian Starfish
- Bishop`s Crown

very happy
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Dobrodošel na forumu. Kdaj si pa sadil? V profil bi si lahko dodal od kje si.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

No upam, da šele sejete, ne pa sadite. Slednja bi bila malo zgodnja Shocked
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Za preizkus kaljivosti sem posejal par semen penisa, že kukajo ven.
ElCabroncito

Odgovor Napisal/-a ElCabroncito »

goIdhorn je napisal/a:
Dobrodošel na forumu. Kdaj si pa sadil? V profil bi si lahko dodal od kje si.

Hvala. Sejal sem 7. januarja.
Pa pozabil sem še napisati Aji Fantasy White
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Ali ima slučajno do tunizijski baklouti? Me firbec matra... Smile
Drgač ste pa čist preoštri zame. ;)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Delam spisek za letos in ga poskušam oklestiti. Predlani sem imela 30 sort, lani 40, trenutni letošnji seznam, ki sem ga že precej oklestila, pa je na 53. Rolling Eyes
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Plamenka je napisal/a:
Delam spisek za letos in ga poskušam oklestiti. Predlani sem imela 30 sort, lani 40, trenutni letošnji seznam, ki sem ga že precej oklestila, pa je na 53. Rolling Eyes

Tudi jaz sem se vsa leta srečeval s podobnim problemom, ko je število gojenih sort vztrajno naraščalo, a sem se letos definitivno odločil, da s to prakso
enostavno presekam, saj nikamor ne vodi. Na oknih in balkonu stanovanja imam prostora za kakšnih deset sort s katerimi se lahko "izživljam", a
bom zato na vrtu sejal samo sorte, ki jih resnično potrebujem za omake, vlaganje v kis ali sušenje. Po do zdaj izdelanih načrtih tako skupno število sejanih sort ne
bi smelo presegati številke 20. Ostale ( na razpolago jih imam 64) bodo pač morale počakati na naslednjo sezono...
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Imam vprašanje za Plamenko in ostalo "vročo" družbo - po koliko sadik posamezne sorte gojite, koliko prostora jim namenite in koliko časa (let) so vas semena na čakanju pripravljena tudi počakati - da je še kaj iz njih?
(se mi zdi, da bo kar stiska s prostorom)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Število sadik je odvisno od sorte in uporabe.
V loncih s premerom 40-45 cm gojim običajno po 3 sadike, če je sadika le ena, je lonec manjši.
Semena čilijev ne zdržijo dolgo. Najbolj zanesljivo kalijo do dveh let starosti, starejša so že vprašljiva.
Odgovori