Zavetišče za zavržene rastline
-
- Site Admin
Zavetišče za zavržene rastline
(Prenos iz arhiva)
-
Zavetišče za zavržene rastline / Abandoned Plants Sanctuary se zavzema za pomoč zapuščenim rastlinam v urbanih prostorih.
Delo zavetišča je osredotočeno na lončnice, ki jih različne trgovine, cvetličarne, veliki trgovski centri ali posamezniki zavržejo, ko začnejo odmirati in postanejo nezanimive ali zgolj zato, ker nimajo časa zanje. Članice in člani zavetišča smo predani reševanju in oskrbi najdenih rastlin, ki ostanejo brez skrbnikov. Rešujemo jih iz ljubljanskih ulic, poskrbimo, da si opomorejo in jim iščemo nove domove.
Za ogled vseh naših dejavnosti in več informacij se sprehodite med našimi albumi.
Pomembno:
KER SE ZAVZEMAMO IZKLJUČNO ZA DOBROBIT RASTLIN, LAHKO RASTLINO POSVOJITE OB PODPISU POSVOJITVENE POGODBE, KO JE NA FB STRANI OBJAVLJENO, DA SE DOTIČNA LONČNICA ODDAJA. RASTLINE LAHKO POSVOJITE TUDI V NAŠI PODRUŽNICI V LOKALU PRITLIČJE V CENTRU LJUBLJANE.
https://www.facebook.com/ZZRAPS/?hc_ref=ARTvK1DjEoLgof00cvTxpTOaea_42qqGeLdJgwGV1gOyBnRmUa7uAIA9h_6p-JSKEjk
Delo zavetišča je osredotočeno na lončnice, ki jih različne trgovine, cvetličarne, veliki trgovski centri ali posamezniki zavržejo, ko začnejo odmirati in postanejo nezanimive ali zgolj zato, ker nimajo časa zanje. Članice in člani zavetišča smo predani reševanju in oskrbi najdenih rastlin, ki ostanejo brez skrbnikov. Rešujemo jih iz ljubljanskih ulic, poskrbimo, da si opomorejo in jim iščemo nove domove.
Za ogled vseh naših dejavnosti in več informacij se sprehodite med našimi albumi.
Pomembno:
KER SE ZAVZEMAMO IZKLJUČNO ZA DOBROBIT RASTLIN, LAHKO RASTLINO POSVOJITE OB PODPISU POSVOJITVENE POGODBE, KO JE NA FB STRANI OBJAVLJENO, DA SE DOTIČNA LONČNICA ODDAJA. RASTLINE LAHKO POSVOJITE TUDI V NAŠI PODRUŽNICI V LOKALU PRITLIČJE V CENTRU LJUBLJANE.
https://www.facebook.com/ZZRAPS/?hc_ref=ARTvK1DjEoLgof00cvTxpTOaea_42qqGeLdJgwGV1gOyBnRmUa7uAIA9h_6p-JSKEjk
-
-
ni šala tako piše v opisu skupine, in ja rastline tudi čutijo več tukaj http://forum.gartlc.si/gartlc-about4011.html
-
Tamis je napisal/a: |
ni šala tako piše v opisu skupine, in ja rastline tudi čutijo več tukaj http://forum.gartlc.si/gartlc-about4011.html |
A dej ga no lomit?!
-
Meni se zdi pomembno, da se držimo načela - če ubiješ, potem porabi vse. Ne glede na to, če je to žival ali rastlina.
Sicer pa malo teoretiziranja za hec - načeloma je mogoče živeti od plodov rastlin. Sadje in oreščki so super vir hranil, drugega skoraj ne rabiš. Torej v teoriji tudi rastlin ni nujno ubijati.
Jaz še nisem probal na daljši rok živeti na ta način... pa tud vegeterjanec nisem, res pa je, da ne jem mesa toplokrvnih živali. Ampak samo zato, ker mi okus ne odgovarja, brez dodatne filozofije ali drugih občutkov v ozadju.
Sicer pa malo teoretiziranja za hec - načeloma je mogoče živeti od plodov rastlin. Sadje in oreščki so super vir hranil, drugega skoraj ne rabiš. Torej v teoriji tudi rastlin ni nujno ubijati.
Jaz še nisem probal na daljši rok živeti na ta način... pa tud vegeterjanec nisem, res pa je, da ne jem mesa toplokrvnih živali. Ampak samo zato, ker mi okus ne odgovarja, brez dodatne filozofije ali drugih občutkov v ozadju.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
-
- Kraj: Rimske Toplice
aladin je napisal/a: |
Sicer pa malo teoretiziranja za hec - načeloma je mogoče živeti od plodov rastlin. Sadje in oreščki so super vir hranil, drugega skoraj ne rabiš. Torej v teoriji tudi rastlin ni nujno ubijati. . |
Hja, pravzaprav, ko je plodove in oreščke (semena ali plodovi), ješ mlade rastlinice z njihovo rezervno hrano. Torej, ko poješ en paradižnik z, recimo, 50 semeni, "ubiješ" natanko 50 potencialnih rastlin oz. mladih rastlinic (kalčkov).
Kakorkoli obračaš, življenje na Zemlji temelji na kroženju snovi, skozi prehranske verige, katerih del smo, pa če nam je všeč ali ne, tudi mi. Ne glede na to, če smo prvi od potrošnikov, ker jemo rastline ali pa 2. red potrošnikov, ker jemo živali, ki so jedle rastline ali 3. red, ker jemo živali, ki so jedle živali, ki so jedle rastline. Ker smo vsejedi po svojem biološkem poreklu, smo torej oboje, ker smo en člen v prahranjevalnem spletu, ki ga sestavljajo prepletene prehranjevalne verige.
Tako je, ne uidemo temu, dokler pač smo(živi).