Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vplivi naravnih sevanj na rast jablan

Odgovori
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Razočaran se umikam iz te brezplodne razprave. Ves čas sem hotel sogovornika napeljati, da mi bo omenil Higgsov bozon, on pa še naprej durhnadurh o sadovnjakih. Najbrž na veliko nabira cepiče in je ves v tem kšeftu.
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Kot prvo govoriš o anekdotah, pri katerih se nekako izgubljajo podrobnosti z ustnim izročilom, ko jih prenašajo neizobraženi sorodniki, znanci, ter se ponavljajo po forumih

"Magičnih ozdravitev" ni veliko. Pa tudi v teh, ki so, ni prav nič magičnega. Prav tako so tudi zdravniki le zmotljivi ljudje, ter nimajo povsot top vrhunske opreme.

In veš kaj, nisem ti jaz zdej tukaj avtomat za odgovore. Drkanje v smislu "če mi tega ne boš znal razložiti, potem tudi o drugem nič ne veš" ne bo palilo. Če te kaj matra, si boš poiskal. Tako kot si poiščem jaz, ko me kaj zanima
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Jaz imam svoje vire informacij, če jih zmanjka si jih dodatno poiščem.
Tebi želim samo pomagati, da te spodbudim k raziskovanju sveta, ki ni
sestavljen samo iz merljivih snovi, ampak še iz marsičesa drugega.

Se pa tudi po tvojem načinu izražanja vidi, da nisi tako hudo intelektualen,
kot se predstavljaš ali pa ti življenje nekaj zelo greni...
krnekdo

elstar je napisal/a:

Tebi želim samo pomagati, da te spodbudim k raziskovanju sveta, ki ni
sestavljen samo iz merljivih snovi, ampak še iz marsičesa drugega.

Hvala za lepe želje. Bo pa realnost taka, da če ima nekaj merljiv vpliv, se ta nekaj da tudi pomeriti Wink
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Sem upala, da bo prišel mimo kak biolog ali mogoče kemik in popravil zapis o bakteriji.

Bakterija je preprost enocelični organizem brez mitohondrijev. Le-ti so naše tovarne energije. Bakterija ima en kos DNA in zelo malo genov. Da opravijo svoje naloge, med seboj komunicirajo s kemičnimi signali. S preštevanjem "glasov" ugotavljajo koliko sestrskih bakterij je v bližini in koliko daljnih sorodnikov.

Ljudje mislimo, da smo volilni sistem s preštevanjem glasov iznašli mi. Bakterije ga uporabljajo od začetka Zemlje, mi ga le posnemamo Smile.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Upam, da ni kdo narobe razumel, da ne ločim eukarionte od prokariontov. Krebsov cikel sem omenil v kontekstu, kaj me je navedlo na razmišljanje na drugačen način.
figula

Da še jaz ne smetim v temi o cepljenju dreves, si tukaj dovolim razviti misel, ki sem jo pravkar ujela. Na koncu pridem do vode, tako da je ta prostor tudi nekak v redu.

Dobila sem idejo zakaj luna "deluje". In sicer v povezavi z vodo (pa ne tisto iz Gartlca, ki pride po cesti)
Za svojo "tezo" imam eno znanstveno in več neznanstvenih idej:

1. plimovanje = je znanstveno dokazano, ane? Sicer plimovanje morja - ampak ker se govori o veliki količini vode, je to dobro opaziti - voda naraste in se umika glede na lunine mene.
Zakaj bi luna delovala samo na morsko vodo ? zaradi soli morda ? ali mogoče deluje na vso vodo, tudi na tiste majhne količine v kapilarah vseh živih organizmov in tudi na tiste majhne ali večje vodne tokove v zemlji ?

2. poslušala sem zdravnico, ki je svoje delo posvetila parazitom (črvom) v nas in njen napotek je: parazite razstrupljajte ob polni luni, ker imajo črvi afiniteto do vode, takrat se napihnejo in najbolj prehranjujejo in jih je najlažje odstranit Idea

3. ko ljudi "nosi luna" = je to mogoče zaradi vpliva lune na vodo, ki je v nas?

Še nekaj idej in povezav imam, ki sploh niso za objavo Laughing .... ampak = vedno sta v povezavi luna in voda.
Rastline imajo tudi vodo v sebi, ane? Tako lahko na odklone in na pospeševanje rasti luna vpliva preko njenega odnosa z vodo.
Recimo: drevesa se seka, ko imajo najmanj vode v svojih žilah in rastline se presaja, ko jo imajo največ .... nekaj v tem smislu ....

Natančnih mehanizmov delovanja lune na vodo ne poznam. Tu so verjetno še tudi drugi faktorji lokacije, vremena, ostalih elementov ....
Se mi pa ta misel kar izide. Razloži kako bi lahko luna vplivala na množico procesov na naši zemljici Smile
krnekdo

Citiram:
1. plimovanje = je znanstveno dokazano, ane? Sicer plimovanje morja - ampak ker se govori o veliki količini vode, je to dobro opaziti - voda naraste in se umika glede na lunine mene.

No pot pod noge in prosim izmeri plimovanje recimo blejskega jezera. Še vedno ogrooommmmnnnaaaa količina vode v primerjavi s tisto, ki je v drevesu.
Sicer pa je plimovanje tako očitno zaradi resonančnih ojačanj. Atlantik ima približno 2 cikla dnevno, Tihi ocean enega. Brez resonanc bi se plima merila v par cm.

Btw, če stojiš manj kot 3 m stran od povprečne hiše, ima le ta nate večji gravitacijski vpliv, kot luna. Kaj šele če si ob vznožju hriba. So drevesa na teh mestih bolj vodnata?

Citiram:
poslušala sem zdravnico, ki je svoje delo posvetila parazitom (črvom) v nas in njen napotek je: parazite razstrupljajte ob polni luni, ker imajo črvi afiniteto do vode, takrat se napihnejo in najbolj prehranjujejo in jih je najlažje odstrani

Vsekakor je bila ta zdravnica cepljena na alternativo. Ker tole je en bikov drekec.

Citiram:
ko ljudi "nosi luna" = je to mogoče zaradi vpliva lune na vodo, ki je v nas?

Ljudi ne "nosi luna", čeprav se temu tako reče. Motnja spanja, ki je popolnoma neodvisna od lune.
figula

Smo ljudje, ki skozi življenje ne hodimo z metrom v žepu, ker nam dolžine nekaterih stvari niso pomembne.

Če je žival hranjena alternativno, nam bikov drek zelo prav pride in ga je dobro veliko pridelati.

Ljudi ne nosi luna le ponoči, ko spijo. Pravo vprašanje se glasi: zakaj ji nosi? Tudi če je ponoči samo navadna motnja spanja - zakaj nastane?

Noj vtakne glavo v pesek in reče: ne, zame pa svet okoli mene ne obstaja Smile .
krnekdo

Citiram:

Ljudi ne nosi luna le ponoči, ko spijo. Pravo vprašanje se glasi: zakaj ji nosi? Tudi če je ponoči samo navadna motnja spanja - zakaj nastane?

Nastane zaradi problemov v možganih. Ne zaradi lune. In ja, ko se govori o "luna nosi" se to govori izključno o spanju.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sleepwalking

Citiram:
Noj vtakne glavo v pesek in reče: ne, zame pa svet okoli mene ne obstaja

V tem primeru noj reče: "Zame logične rešitve ne obstajajo, hočem lahko alternativo. Zihr je kriva luna"

P.S. Noj ne vtika glave v pesek Twisted Evil
Odgovori