Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2018

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

superca, česnova vojska, narednik je ob ogledu šele pri tretji vrsti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr: pri meni je ves česen (vse Anka) , tako tvoj kot moj lastni pridelek, zdrav in čvrst. Ne trohni, ne odganja.

Posebej zasledujem, če bi prišlo do razlike v skladiščnih lastnostih, ker sem jaz svojega v marcu mesecu na rahlo pognojila z briketiranim kokošjim gnojem (fosfor). Zaenkrat so vse glavice enako zdrave.

Skladiščen je na neogrevanem podstrešju, kjer je ob najhujšem mrazu temperatura padla blizu ničle, ni pa zmrzovalo. V tanki plasti v zaprti kartonski škatli.

Mogoče še to: svojega sem pobrala na začetku zrelosti. To se pozna le v tem, da glavice malo teže razstročkam.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, hvala.. mi je odleglo.
Ja za letos sem se odločila, da ga bom pobrala prej. Če bom na to pozabila, me, prosim, spomnite, ko bom poleti cincala, ali je že pravi čas, ali ne._________________naredimo svet lepši
voda

pravi čas pobiranja česna in čebule: lpvoda

https://lj.kgzs.si/Portals/1/2013%20-%20novice/Pobiranje%20cebule%20in%20cesna%20_2_.pdf_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Moja Anka je zunaj, velika manj kot 5 cm. Je nisem opazila med vso pšenico, ki mi je zrasla iz slame Laughing
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moje Anke se tudi prebijajo skozi listno zastirko. Tokrat sem naredila bolj tenko plast in tako nimajo težav s prebijanjem na plano. Tudi male Ančice (zarodni čebulčki) že počasi kukajo iz zemlje._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Takole je meni česen pribodel skozi listje pod kopreno in snegom._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Moja gospa je okopala ves česen in pravi, da jo moram tukaj pohvaliti. Ni kaj, ima prav.
Takole so izgledali pod večer:

Garcua in Kraški rdeči sta pospešeno pričela z rastjo:

Zgodnji Portugalc je iz zimsko pomečkanega stanja prešel v pokončno obliko:
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To je pa res vredno pohvale!
voda

ma vsi imaste prekrasne česne. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori