Nihajna motika

Odgovori
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Pri švicarski motiki sem prebral v predstavitvi, da ima držalo iz lipovega lesa iz Slovenije (glej https://kupi.obilje.si/izdelki/nihajna-motika/?ref=25). To ji daje tudi močan simbolni pomen. Verjetno piše pri motikah, ki jih prodajajo v Črno goro, da ima držalo iz lipovega lesa iz Črne gore. Sem pa nekje prebral, da so v Črni gori posekali zadnjo lipo leta 1851, ko so iz nje izdelali Njegoševo krsto. Ima pa tam motika tudi močan simbolni pomen in malo ljudi tvega, da ta predmet oskruni z uporabo.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Če rabiš kontakt od gospoda, ki dela lipove ročaje za nihajno motiko, mi piši na ZS. Wink
Poleg močne simbolike so tudi kvalitetni.
Kot kaže v mojem rodnemu kraju (Vitanje) živi ogromno mojstrov._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
Tonček

Vem za enega iz Brezna. Zanimivo pri lipovih ročajih je to, da se ti zdi orodje še lažje, kot v resnici.
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Čeprav se nisem poglobila v vrsto in izvor lesa na moji angležinji ter v njegov vpliv na moje in vrtno energijsko polje, sem motiko uspešno preizkusila. Po predvidevanjih: vsega se ne bo dalo z njo narediti, veliko pa. Če bomo vestni in vajo vsak vikend opravljali, nam bo prihranila, približno dve tretjini čepenja in okopavanja. Kar je ogromno. ;)
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Tudi moja nihaljka je bila včeraj pridna. Z lahkoto je opravila tam, kjer je bilo plevela manj. Z debelo plastjo kurjih črevc pa sva se obe dobro namučili.

Bom pa morala plevel čez nekaj dni spet malo premikati, ker je nocojšnje rosenje verjetno "pomagalo" koreninam....

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

MijaLan je napisal/a:
Če bomo vestni in vajo vsak vikend opravljali, nam bo prihranila, približno dve tretjini čepenja in okopavanja. Kar je ogromno. ;)

Tale motika je super ravno v primerih, ko plevel komaj dobro pririne ven, za pogledat je grdo, prijeti pa nimaš kaj. To bodo letos naši vrtički negovani, a? Wink Laughing
Tonček

Ko se ti črevc prehudo razrase v koruzi, ko pozneje ni možno okopavanje, ga s takimi orodji samo še razmnožiš. Potem pa ne kaže drugega kot vzet škropilnico v roko.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Vidim, da se zelo borite s kurjimi črevci. Samo namignem (če ne veste), kurja črevca so izvrsten, krepek dodatek za solate. Pravijo, da v sebi nosijo dosti več mineralov kot vse naše "lišpave" solatke.
Tako jih jaz ne preganjam pretirano. Bolj revice trpijo, ker jim vseskozi pridno skubim listke in pozneje cvetke.

No, tudi jaz sem malo sprobala mojo Švicarko. Malo sem razočarana, ker (kot sem prečitala v navodilih) ni primerna za površine, kjer je kamenje. Jaz pa sem mislila, da mi bo ravno na moji kamniti njivici nabolj prav prišla...

Sprobala sem jo na vrtu, na površini med malinami, kjer je veliko regačice. Dobro je opravila z mladimi listki. Vendar bi morala vajo ponavljati pogosto, da bi regačica omagala. To pa verjetno ne bo mogoče, ker bom morala v prihodje paziti na mlade poganjke malin._________________naredimo svet lepši
Tonček

Če že nič drugega, si pošteno prestrašila ubogo regačico. Laughing
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Very Happy_________________naredimo svet lepši
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”