Pollice Verde - vrtnarsko sadjarski sejem v stari Gorici
-
No ,ogled včeraj ni bil to, kar sem pričakoval.
Predvsem sem oprezal za (Pakistansko murvo), a ni bilo ne duha ne sluha.Res imam doma dva sejanca te murve velikosti caa. 40 cm, vendar je v božjih rokah, kaj bo z njimi. Rastline z M,Ž. ali mešanimi cvetovi. Ravno zaradi tega sem gledal, da bi prišel do tretje navedene,ampak papir prenese vse.
Novosti praktično ni, Pomanjkljivo označevanje na določenih rastlinah, tudi križancev ne,nobenih Haganta,Nectavigne, Stebričastega,10 vrst trrti,še manj pa fig. Torej sejem, ki bolj sloni na sadikicah zelenjavnic, kaktusov,začimb,čebulic rož. Tu pa je izbira.
No, vsaj si lahko otročad ogleda pestro izbiro zajčkov, posebno mestni otroci, ki so videli te zadeve le v ilustraciji.
lp. Vinkoz
Predvsem sem oprezal za (Pakistansko murvo), a ni bilo ne duha ne sluha.Res imam doma dva sejanca te murve velikosti caa. 40 cm, vendar je v božjih rokah, kaj bo z njimi. Rastline z M,Ž. ali mešanimi cvetovi. Ravno zaradi tega sem gledal, da bi prišel do tretje navedene,ampak papir prenese vse.
Novosti praktično ni, Pomanjkljivo označevanje na določenih rastlinah, tudi križancev ne,nobenih Haganta,Nectavigne, Stebričastega,10 vrst trrti,še manj pa fig. Torej sejem, ki bolj sloni na sadikicah zelenjavnic, kaktusov,začimb,čebulic rož. Tu pa je izbira.
No, vsaj si lahko otročad ogleda pestro izbiro zajčkov, posebno mestni otroci, ki so videli te zadeve le v ilustraciji.
lp. Vinkoz
-
Pa bilo je polno švercane robe ( raznorazne sadikce iz Poljske( orehi, murve, kostanj)) za katero si celo dobil račun. Vse po evro in par čenteži. Pa dolgosrajčniki so imeli amfore po 10€ in drugo lončeno robo po par fičnkov... V vrtkotu bi dal 60€
Znotraj EU pač ni švercanja, Optimist._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Znotraj EU pač ni švercanja, Optimist._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
-
No, bliža se petek za ogled sejma POLLICE VERDE v sosednji Gorici, ki traja tri dni. Kot ponavadi grem 2X. Pa da vidimo ponudbo, predvsem me zanimajo oljke,glede na ceno pri nas, za kar sem se osebno seznanil ta teden. .Potem pa pade odločitev.
Pa da vidimo , če so ustvarili kaj novega -zanimivega.
lp. Vinkoz
Pa da vidimo , če so ustvarili kaj novega -zanimivega.
lp. Vinkoz
-
No, sem pregledal sejem. Ocena: Mogoče v manjšem obsegu ponudbe kot pretekla leta.Novitet ni. Sem iskal, če je v ponudbi Nectavigne,pa sliva Conquest, pri asiminah tudi skromnost , le sunflower,pa prima 1216, kljub ogromnemu število novih sort, ki se pojavljajo. Sejem tokrat bolj za rožarke in vrtičkarje.
Je pa potrebno za cepljen trs namiznega grozdja odšteti kar 10 E.
Je pa ogromno za ogled zajcev in petelinov v kletkah.
Za otroke prava paša za oči.
In jutri ponovno na sejem, zaradi.
lp. Vinkoz
Je pa potrebno za cepljen trs namiznega grozdja odšteti kar 10 E.
Je pa ogromno za ogled zajcev in petelinov v kletkah.
Za otroke prava paša za oči.
In jutri ponovno na sejem, zaradi.
lp. Vinkoz
-
Optimist je napisal/a: |
Lahko tebi, ko maš dobrih 10 minut peš do tja... |
Res ni bilo posebnosti v sadjarstvu, to je potrdil tudi kolega iz "totega " konca, ko sva bila na sejmu. Najbolj me je impresionirala ena mala pasma petelina, ki se je drl za štiri.Rad bi ga kupil.Pa sem dobil poduk, da takšni petelini ne sodijo v urbano okolje . Osla "pravega" pa imamo nedaleč v soseski, ali je atrakcija ali....,ne vem, je pa pravi osel!
lp.
-
pri nas v Lj pa v sosednji ulici imamo racmana Jaketa kateri raca za starim gospodom do "našega soseda" in posedata pred trgovino. ko ga srečam se zaustavim in kakšno rečem. je zelo zgovoren, ker si je zapomnil, da dobi koruzo in me dobesedno krega ker jo nimam vedno. v centru mesta pa na cesto prileti pav. takrat so avtomobili na cesti in ljudje na pločniku v stop sliki nekaj sekund. pernata lepota se malo prošeta po pločniku in odleti nazj na streho k svoji gospe kje biva. lpvoda
PS: napisano sicer nima nobene veze s temo, a so prijazni dogodki._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: napisano sicer nima nobene veze s temo, a so prijazni dogodki._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt: