Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2018
Dobra ideja! Koliko časa ti pa drži v olju? Mislim - se ga da imeti kot "oletnico" do novega pridelka, ali ga je treba sproti porabiti?
Jaz ga v glavnem itak kar stiskam, ne sekljam. Sprašujem za slučaj, če bi moja anka začela prezgodaj propadati. _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Jaz ga v glavnem itak kar stiskam, ne sekljam. Sprašujem za slučaj, če bi moja anka začela prezgodaj propadati. _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Malo sem oplela gredico s česnom in ugotovila, da je bil zelo dober nasvet nekoga z Gartlca, da se na težki, mokri ilovnati zemlji česen sadi na grebene. Sicer sem zelo dvomila, da bodo grebeni čez zimo in po spomladanskem dežju ostali - pač pretekle izkušnje na suhi peščeni zemlji, nič pokriti čez zimo. Grebeni so se obdržali praktično v začetni višini, v jarkih se je pa lepo nastlalo listje.Česen veselo raste
Ko je bilo ravno na koncu gredice še malo praznega prostora, si nisem mogla kaj, da ne bi v zemljo vtaknila še nekaj zunanjih stročkov nekega noname česna, ki sem ga pridelala lani, pa še en velik strok, ki sem ga včeraj dobila na Jezerskem - seveda tudi noname. Nekaj bo gotovo zraslo, ane?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ko je bilo ravno na koncu gredice še malo praznega prostora, si nisem mogla kaj, da ne bi v zemljo vtaknila še nekaj zunanjih stročkov nekega noname česna, ki sem ga pridelala lani, pa še en velik strok, ki sem ga včeraj dobila na Jezerskem - seveda tudi noname. Nekaj bo gotovo zraslo, ane?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Metuljc, misliš svežega? A ne začne v hladilniku še hitreje kaliti, ker je bolj vlažno okolje? _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Mogoče bom pa res probala - letos mi ostaja malo preveč česna . Bom šla k sosedi, ki ima aparat za vakumiranje, jaz ga nimam._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)