Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Z nekaj sreče danes v rastlinjak. Sem izjemno štorast, ker prvič delam v njem. Grede so precej podobne kamnolomu.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

V rastlinjakec nameravam saditi te dni. Najraje bi že danes, a je v njemu še nekaj solate.

Pajo, si najel kakšno njivo, da imaš toliko sadik? Izgledajo že prav močne.
pajo

Bicikel je napisal/a:
V rastlinjakec nameravam saditi te dni. Najraje bi že danes, a je v njemu še nekaj solate.

Pajo, si najel kakšno njivo, da imaš toliko sadik? Izgledajo že prav močne.

Ma saj veš koliko ima placa... Nič več kot to._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Jaz sem sejal 29. marca, pikiral 11. marca (so imeli že par pravih listov), danes so šli na sonce, če bo vse prav gredo pa za 1. maja v rastlinjak oz. nekaj malega na vrt. Smile
Ko smo že pri pomanjkanju prostora, obstajajo njive v Ljubljani z barjansko zemljo, ki se jih da najeti. Preorje kmet s traktorjem. Cool
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Če bo vse po sreči, bom v rastlinjak verjetno sadila jutri. Zaenkrat vremenske napovedi ne kažejo kakih posebno nizkih temperatur, do vdora hladnega zraka pa lahko pride tudi še kasneje.

Zdajle delam plan, katere sadike in kje bodo.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Mojih osem sadik že veselo "šotori" (in cveti), ena podarjena pa še čaka, da se okrepi (še mala v lončku). No, če že pride do kakega neljubega presenečenja s strani Bonifacija in njegovih kameradov, upam, da šotor zdrži vse njihove vragolije Rolling Eyes_________________go with your instinct to live as you want
pajo

Obeti so za začetek dobri. Počakamo še Zofi pa počasi akcija._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Danes sva z možem posadila 87 paradižnikov v oba rastlinjaka. Delo se je zavleklo v noč, a je bilo končano v enem popoldnevu. Čaka me še sajenje v lonce, v 14 loncev, kar bi lahko naredila že prej, saj se letos tudi tisti, ki že zorijo, še vedno tlačijo v lončkih s premerom 20 cm. Embarassed Tisti, ki bodo rasli na prostem (9 dvojnih sadik), bodo na sajenje morali počakati, da bodo mimo ledeni možje.
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Moje mnenje je, da ni treba čakati ledenih možiclov. Laughing Vemo, da se je podnebje ogrelo, na razpolago pa imamo tudi dobre kratkoročne napovedi (za 10-14 dni). Te pravijo sledeče: opravite svoje delo na vrtu do sredine tedna, potem bo deževalo, lahko nekaj dni skupaj. Cool
Za paradižnik mislim, da je bolje, da gre na vrt sedaj in ujame nekaj sonca, se utrdi, nato bo brez problema preživel dež (ker mraza ne bo) in bo lahko izkoristil prvi sončni žarek po dežju za rast.
In pa dodaten bonus za tiste, ki imate vrtove znotraj Ljubljane; toplotni otok deluje. Lani češnje znotraj obroča Ljubljane niso pozeble, medtem ko v okolici so. Wink
Odgovori