Čaj za izkašljevanje
Eno do dve čajni žlički posušene zeli bršljanaste grenkuljice prelijemo s ¼ l vrele vode, po 5 minutah čaj odcedimo. Po potrebi spijemo po eno skodelico na dan. Pijemo ga zjutraj in zvečer.
Slezove korenine in kašelj
Priprava:
1 čajno žličko slezovih korenin namočimo v skodelici mlačne vode od 8 do 12 ur. Precedimo, segrejemo na sobno temperaturo, dodamo 3 čajne žličke hojinega medu. Čaja spijemo vsaj 5 skodelic na dan.
Sok za izkašljevanje
črna redkev in med.
Črno redkev prerežemo na pol, izdolbemo malo sredice, dodamo 3 jedilne žlice akacijenega medu in pustimo stati 24 ur.
Po žlička uživamo dobljen sirup.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
NAVADNA KISLICA - RUMEX ACETOSA
Pozdrav, dragi prijatelji,
kako sem vesela, ker mi dajete tako polno krasnih nasvetov. Slezove korenine nimam ( še), sem pa poparila liste in cvetove...sprememb na bolje še ni...
To, za grenkulico, je pa zame novica....kot da bi vedela, se je izredno razrasla po vrtu....očitno mi hoče pomagat...
Še enkrat hvala, bom še to uporabila.
lepo bodimo, Mil
kako sem vesela, ker mi dajete tako polno krasnih nasvetov. Slezove korenine nimam ( še), sem pa poparila liste in cvetove...sprememb na bolje še ni...
To, za grenkulico, je pa zame novica....kot da bi vedela, se je izredno razrasla po vrtu....očitno mi hoče pomagat...
Še enkrat hvala, bom še to uporabila.
lepo bodimo, Mil