Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Danes za vrtnice

Moderator: Melona

Odgovori
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Ha, Melona. Ne boš verjela, da sem tudi jaz odkrila med dvema vrtnicama nek nov sejanec. Prav danes Very Happy Me zanima, kaj bo iz njega zraslo....
Upam, da uživate v tem lepem vremenu. Jaz imam še ene štiri za posaditi. Nekaj velikih sem presajala, bomo videli, če bodo preživele. Pa same stare lepotice Crying or Very sad . Ampak ni kej, proti cesti moram dati živo mejo,ker smo postali najbolj priljubljena sprehajalna pot in mi vsi v hišo gledajo. Se vrtnice selijo na spodnji vrt, kjer smo bolno sadje ven zmetali in zasadili zelenjavni vrt. Okrog pa mreža, ki ponuja nove možnosti zasaditev Very Happy Very Happy Very Happy
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Juhej, Sončna, možnosti za nove vrtnice! Blagor tebi, pri meni se nobena nova možnost ne pojavi, zdaj jih že med zelenjavo sadim. No, lahko se še omejim na zelenjavo v loncih Laughing .

Kaj bo s sejančkom? Pusti ga, morda te preseneti kaj lepega.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

če bo šlo tako naprej, bo kmalu morje cvetov. vse je v popkih, seveda veliko neželenih obiskovalce, ampak tako je v neškropljenem vrtu. Prvi cvet Evelyn se skriva med raščo, da ga ne morem lepo poslikati.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Malo z zamudo, a komaj sedaj sem prebrala glede obrezovanja in slik. Ne nimam slike iz obrezovanja v Arboretumu.
Že sedaj pa lahko napišem moja opazovanja glede tistih vrtnic, katere letos nisem sploh uspela obrezati, potem pa je bilo že prepozno. Že vidim, da ne bodo tako lepe in bodo imele manj cvetov zaradi goščave.

Tiste, ki so obrezane veliko, ni potrebno da so vsako leto zelo obrezane. Ko gre za pomladitev vrtnice, ki je nismo še pomlajevali je normalno, da v začetku ne bo toliko cvetov, bo pa gotovo malo kasneje lepša in gostejša kot je bila.

Jaz sem hotela samo povedati, da sem sama obrezovala v osnovi premalo in ko je enkrat vrtnica zelo visoka, si že veliko zamudil in jo je težje oblikovati. Govorim o tistih velikih grmih z močnimi vejami, kot so npr. Crown Princess Margareta itd. Pri meni je sedaj že ogromna plezalka.

Ja, vedno in povsod pa po občutku glede na rast in sorte posameznih vrtnic.
Ampak ko greš na delavnico z lahkoto obrezuješ, ne bojiš se in veš, da delaš prav, vsaj jaz sem tako čutila. In to je dobrodošlo._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Drage moje tudi pri meni se je začelo Laughing včeraj prva cvetova Piere Notting in Chippendale.Ja prihaja naš čas Very Happy_________________LP
E.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Meni cveti pet botaničnih, pa Open Arms ima par cvetov in Karl F. enega in hodim gledat.
Uporabniški avatar
Melona

Punce, imate srečo z lokacijo! Pri meni cveti le kimastoplodni šipek.
Uporabniški avatar
Melona

Primorci, zakaj štrajkate in nam ne privoščite fotografij? Nobene potrebe, da jih tako ljubosumno čuvate zase, fotografiranje jim ne škoduje.

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Melona, ti imaš že vse v polnem cvetenju. Shocked Pri meni se niti en popek še ni odprl.
Uporabniški avatar
Melona

Ne, ne, to sta moji edini že cvetoči, vedno pohitita.
Odgovori