Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rožni vrt Isabella

Moderator: Melona

Odgovori
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Na HMF so vdrli hekerji. Nihče nima več slik. Ne morem si predstavljati, da so za vedno izgubljene vse slike, upam da jih lahko dobijo nazaj. Podatki so ostali._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Isaan, sem šele zdaj videla predstavitev tvojega vrta, vsaka čast za zasnovo. Kar predstavljam si ga nekega dne, to bo res lepo. Lahko si privoščiš praktično karkoli si želiš - nikar se ne drži nazaj. Mi te bomo pa spodbujali in ploskali! Wink_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Lepe vrtnice in skrbno urejen roznik.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hej Isaan pozdravljena, mislim, da ne boš zamerila, če ti svetujem da svoj rožnik zaenkrat imenuješ bodoči rožnik ali rožnik v nastajanju. to ti milo svetujem zradi spoštovanja do vzgojiteljev, kateri nabavljajo nove in nove ter negujejo pridobljene leta in leta vrtnice. mislim, da pripada pravica poimenovanja svojega rožnika šele po nekaj letih ko je dobesedno nekaj videt.
na kratko- nekaj vrtnic ne naredi rožnika enako kot nekaj besed ne naredi dobre zgodbe.
veš, tudi jaz sem naredila enako napako kot ti. in mi se sedaj ko malo razmislim, ne zdi pravično oz. še veliko manjka do besede, da svojim vrtnicam rečem rožnik kljub temu, da sem ga že po nevednosti poimenovala tako kot sem, ne glede na količino sadik. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Punce hvala za vsa vaša mneja, veselim se vaših spodbud in predlogov, ker jih bom rabila še in še.

Voda popolnoma se strinjam, da nekaj vrtnic še ni rožnik, samo nek naslov je bilo treba dati in to mi je bilo najbolj všeč- tudi edini, ki mi je padel na pamet. Je pa v tem naslovu tudi nekaj vizionarskega, ker je moja vizija, da enkrat res nastane iz tega rožnik.

Drugače pa moje mlade rastline trpijo na pripeki, še kakšna gosenica se jih loti, meni pa je zmanjkalo deževnice... Ne vem ali naj zalijem z vodo iz vodovoda in dobim kakšno kazen ( imamo že prepoved) ali naj jih pustim žejne... Baje da dežja še ni na vidiku.
voda

Issaan na karti kaže dež po vsej Slo. v petek, mogoče kakšna pade tudi tukaj. upam. tvojih slik več ne vidim kakorkoli in kamorkoli kliknem. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Slik da ne prikazuje? Jaz nisem nic spreminjala, meni so se vidne! Opazam pa ,da nekaterih vasih ne vidim.

Upam, da je res dezevalo, ker nisem doma in da me bo, ko se vrnem pricakalo vse zeleno, ne posuseno. A sem prevec optimisticna?
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

To z neprikazovanjem slik se zadnje čase kar pogosto dogaja, takrat svetujem, da si jih ogledate z drugim brkljalnikom.
No, jaz tvoje slike vseeno vidim.

No, jaz pa v nasprotju z vodo mislim, da lahko svoj vrt komot poimenuješ rožnik ali rožni vrt. Ker če tehnično gledamo, potem nihče od nas nima rožnika. Ker je rožnik vrt samih vrtnic, ki so v geometričnem redu postavljene v gredah ena ob drugi in kvečjemu obrobljene z nizkim zelenjem, vse ostalo rastlinje pa tam nima kaj iskati, tam pa so zato, da si ogledamo kako posamezna sorta izgleda.
Naši rožniki pa so vrtovi, ki so bili ustvarjeni z namenom sajenja vrtnic. Petih ali petstotih, sploh ni pomembno.

Upam, da ti jih je nedavno deževje zalilo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
voda

Garden-ja imaš popolnoma prav glede poimenovanja in pomena rožnk, naših rožnikov. bila sem verjetno zelo črnogleda glede vrtnic in sem tako reagirala. in kot ponavadi nastrada tisti kateri sploh ni nič kriv. žal mi je, da sem tako reagirala in Isaan prosim, da mi oprosti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Ma ne, voda, ne reagirat tako, to je bila samo moja misel. Veš, nikoli ne pričakujem, da ljudje razmišljajo enako kot jaz, vsak od nas je vesolje zase in prav je, da imamo različna mnenja. Prav je, da jih povemo.
Te imam pa vseeno toliko za net prijateljico, da sem si upala zapisati drugačno mnenje.
Pa daj ... tudi jaz sem to poletje pogosto depresivna, pogled na vrtnice pa me dodatno spravi v slabo voljo. Niti ne v slabo voljo, v žalost. Naj nas vsaj ti virtualni spomini ponesejo v pomlad, ko je bilo vse zeleno, cvetoče ..._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Odgovori