Muha

Odgovori
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

muha je napisal/a:
Zadaj za planiko sem zapičila v zemljo pollitrsko plastenko za počasno zalivanje..... eno steklenico bom zapičila v zemljo ob grmu japonske kutine, jo pridno polnila,..... Smile .

Ajej, muha, šele sedaj sem opazila tvojo čudovito brežino, polno plavic, nageljčkov, netreskov, planik, zvončnic pa najbrž sem še katero rož'co pozabila naštet
– prekrasno v tem času.
Kdaj vse tole okomandiraš, ko imaš že »z nami« toliko opravit.

Dekle na vrtu zelenem sedi..............
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Orhy, imam srečo, da se tista brežina bolj ko ne komandira kar sama. Zemlja je pusta, odcedna, povrh posipam še pesek, in mi ni treba nič drugega, kot vsake toliko izpuliti kak mlad regrat. Za tako lepoto,kot so planike, je bilo seveda treba izkopati luknjo in vanjo nasuti kompost pa žličko agrogela. Po nasvetu stare postaje jo sedaj v sončni pripeki še senčim. Vse drugo je pa kar zadovoljno z danimi pogoji.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Nekaj letošnjih jesenskih utrinkov:

V ospredju Verbena bonariensis - iz lanskega srečanja, donatorka Garden-ja. Žal pri nas ne prezimi zunaj, je pa lep okras od zgodnjega poletja tja v pozno jesen. Vzdržljiva tudi v vazi:

Viseče mreže za mačke Wink Laughing Laughing Prvotni namen je bill sicer sušenje slame, preden jo pospravim v vreče za naslednje leto.

Samosevni peteršilj - očitno bo lepo kalil tudi vsem tistim, ki ste seme dobili od mene. Ti sejančki so od iste rastline:

Temule radiču se je sfecljalo Surprised Surprised . Razmišljam, kaj ima tam v zemlji tako dobrega? Malo se mi svita, da sem tja na rob zlivala goščo s poparjenimi španskimi lazarji??

Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Muha je zapisala:
"...kaj ima tam v zemlji tako dobrega? Malo se mi svita, da sem tja na rob zlivala goščo s poparjenimi španskimi lazarji??"
Seveda, kaj pa drugega! Visoko proteinska prehrana tudi radiču dobro dene Smile Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasen je meni tudi letos nekam nori. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

O marička, muha, kako imaš pa ti rajsko!!! klanjam se poklon poklon poklon

Res si tako nekako predstavljam raj Wink . Meni strašansko manjka znanja o rožicah, samo občudovati jih znam. Mogoče se bom počasi malo izobrazila tudi v to smer Rolling Eyes . A zaenkrat ni časa za vse ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Nekaj starih slik je izginilo, počasi jih nadomeščam z novimi:

Ko je gol, je tole najbolj neugleden kotiček. Zasenčen s smrekami, pičla plast prsti na peščeni podlagi, zadaj za rastlinami pa dva kapitalna trohneča smrekova hloda. Tam sem pred leti posejala lisičke Embarassed puli lase butnglava . No, saj ne da sem kaj dosti pričakovala, a vseeeno ....

Tale orjaška praprost je samosevka. Vejice so dolge povprečno 1 meter.

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Muha izredno lep kotiček in je dokaz kako ne potrebuješ povsod imeti cvetlično pisano. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Voda, se spomniš, ko si mi podarila eno knjigo ravno v ta namen? Hvala! Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Čas za čiščenje dimnikov:

Po vsaki taki akciji imam nekaj več sivih las . Rolling Eyes
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”