Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2018

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Si Gardos sadila jeseni ?
Jaz sem ga posadil marca, pa ni še nič. Tudi pri Anki še nič !
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Ja vsa cesen posadim v jeseni. Tudi Gardos je bil posajen v jeseni. Letos sem izjemoma nekaj strokov Gardosa posadila konec marca. Ta pa se nic ne dela pskov._________________CARPE DIEM
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Metuljc bom, samo, da ga najdem. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Anka in Ančice so začela nastavljati pske... Trgatev je pred vrati Laughing

Takole mojim Ankam družbo dela mak. No, pa še kakšna druga rastlina (po človeško - plevel) Embarassed

_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Brbr, a ti bo letos tudi kaj viška hodilo? Ti lahko pomagam konzumirati Wink Wink Pri meni zaenkrat pske dela samo pet česnov na vrtu in en na balkonu. Tri, zelo velike in sočne, sem snedla včeraj. Enega bom pustila, da zarodi ... no, svojih se najedla ne bom..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 31 Maj 2018 09:54; skupaj popravljeno 1 krat
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Na moji gredi česna pa ni še niti enega pska, tudi nastavkov še ni videti. Vem pa, da ko se spomnijo, potegnejo dobesedno čez noč. Komaj čakam. Me pa zanima ali jih pulite ven ali odrezujete ali odtrgate kot špargelj z roko?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Jaz ga odlomim z roko. Ko je primerno sočen (ne prezrel), kar poči. Mislim, da nekako tako, kot šparglji (vem pa ne, ker jih skoraj nikoli ne jem)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
brbr

Lpmami: Lani je bil velika uspešnica namaz iz pskov. Tako jih bo šlo letos veliko v predelavo. Nekaj pa jih bo gotovo na voljo.

Marijav:
Jaz pske režem s škarjami. Sicer gre malo bolj počasi, kot če bi jih lomila s prsti. Enkrat sem jih nabirala s prsti, pa sem imela kljub rokavicam opečene prste od česnovega soka..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Brbr, imaš pa hude pske! Moji se mi ne zdijo tako hudi, tudi ko sem jih jedla, okus ni bil močen, prej blag._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
brbr

Mislim, da niso nič bolj hudi, kot tvoji, le kar nekaj več jih je za pobrat..._________________naredimo svet lepši
Odgovori