Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kače..PANIKA

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, bo kar držalo, je čas odlaganja jajc pri kuščarjih. Sem prejšnji petek na mojo veliko žalost doma na cesti videla povoženega zelenca, no, bila je samica, ker so bila ob njej na cesti vidna jajčka s pergamentasto ovojnico. So mi kar solze prišle v oči.
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

metuljc je napisal/a:
Ja, bo kar držalo, je čas odlaganja jajc pri kuščarjih. Sem prejšnji petek na mojo veliko žalost doma na cesti videla povoženega zelenca, no, bila je samica, ker so bila ob njej na cesti vidna jajčka s pergamentasto ovojnico. So mi kar solze prišle v oči.

A zato je moja velika in odebeljena kuščarica kar izginila in je ni več videti na škarpi Surprised_________________Ko si prepričan koliko da veš, hitro spoznaš kako malo je to.

https://get.google.com/albumarchive/105542164406791269945?source=pwa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Rak, a misliš, da jo je kaj povozilo ali kaj drugega? Jajčka odložijo, vali jih pa toplota peska, prsti. No, pa saj to gotovo veš.
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

Morda se je pa naveličala neprestanega ženinega odganjanja, ki se jih zelo boji. Upam, da se kmalu spet pojavi Surprised

_________________Ko si prepričan koliko da veš, hitro spoznaš kako malo je to.

https://get.google.com/albumarchive/105542164406791269945?source=pwa
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Je kar komadina tale moj letošnji "prijatelj", a ne? Rolling Eyes Pa vse bi šlo, če ga ne bi srečevala tudi v kleti ... puli lase

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lep je!

Moja smokulja je pa mama postala! En luštkan mladiček se plazi okrog drvanice. Mama vztraja na stari lokaciji.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Copatka, tele tvoje komadine bi se pa jaz ustrašila Embarassed Ne rečem, moji slepci, te prav občudujem, tako lepe bronaste barve so. Pa ker sem jaz mirna, jih ne prestrašim in se prav počasi prestavijo, če jih zmotim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 03 Jun 2018 15:49; skupaj popravljeno 1 krat
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Muha, spomni me v torek, da ti pokažem video. Se bolje vidi, kako lep in velik je Rolling Eyes . In čestitke k mladičku! 😁

Lpmami, saj tudi jaz ne hodim več z veseljem v klet Laughing ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Oh ja... Se spomnim, ko sem bil še mulo, ko je moj tata ujel goža, ampak res kapitalca - črnega, za glavo ga je držal, pa roka zravnana pred njim, pa je segal do tal (se pravi dolg slabe 2 m). Se spomnim enkrat, ko mi je šlo kar na jok - valjda, kmetje so kosili, ženska z grabljami udrihala po tleh ko zmešana: "KAAAAČAAAAA!!!!!" - Nasekala belouško...

Če res ne srečate kraljeve kobre, so naše strupenjače, pardon, STA naši strupenjači (gad/modras) dolgi komaj kaj več od pol metra (mogoče max 1m, pa še to bi bil kar primerek za Guinessa v naših krajih). Se mi zdi, da sta ti naši strupenjači podobnih nazorov kot čmrlji - če jih res dobesedno ne primeš v roko / pohodiš / z nosom dotakneš, te pustijo pri miru. Se spomnim, ko sem se spuščal po v kamen vklesanih stopnicah z Batognice proti prevalu (med Batognico in Krnom), sem naenkrat zapazil hitro premikanje v rastju med kamenjem. Jasno, predramil / zmotil sem gada, ki se je sončil na skali. Jasno ob takem srečanju nobenemu ni lagodno, ampak, v brezpaničnem stanju kaj hitro ugotovimo, da se žival raje umakne._________________go with your instinct to live as you want
Odgovori