Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2018
-
- Kraj: Domžale
pri meni v I. se je začelo. že lep čas rje povsod na vseh česnih a ta ne moti česen kot muha. zgodnji portugalec sem pobrala že pred 14-timi dnevi. danes kraški in veliki česen od Naute. istrski pa še ni popolno dokončal svojo izdelavo saj še nima do konca narejene glavice - ta je sedaj čisto bela z enojnim nežnim ovojem in je zgoraj še kar zelen. verjetno bo izkopan če 10-tak dni. še nekaj glavic lanskega česna je v obešeni kiti. trpežen.
PS: velikost: večji od pingpong žogice
kot pingpong žogica
in manjši od pž
zadovoljna sem z bero. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: velikost: večji od pingpong žogice
kot pingpong žogica
in manjši od pž
zadovoljna sem z bero. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Včeraj sem izkopala precej semenskega česna, ki je zrastel iz najbolj drobnih zarodnih čebulčkov in ni nastavil cvetov. Nadzemni del se je že povsem posušil in bil je skrajni čas za izkop... Pridelek teh rastlin so enostročni čebulčki, po večini so solidno veliki. Torej pridelek v redu. Verjetno v naslednjem koreninskem terminu izkopljem tudi ostal semenski česen, ker je tudi ža precej porumenel..
Za jedilni česen pa ne vem, kako bo letos. Rja se kar vztrajno širi. Pa tudi tisti, ki še ni okužen je kar hitro porumenel. Ali je pri vas Anka še zelena?_________________naredimo svet lepši
Za jedilni česen pa ne vem, kako bo letos. Rja se kar vztrajno širi. Pa tudi tisti, ki še ni okužen je kar hitro porumenel. Ali je pri vas Anka še zelena?_________________naredimo svet lepši
Rja se je pojavila le na par lani pozabljenih sadikah, ki niso bile naknadno nič negovane,. Te sem populila za sprotno uporabno, stroki še niso bili formirani. Preostalemu česnu rumenijo vrhovi, spodnji listi so še zeleni in čvrsti, rje ni. So rumeni vrhovi znak, da je imel premalo vode? A zemlja pod zastirko je bila vedno vlažna, kadarkoli sem jo pridvignila. Pričakujem, da bo kljub opisanemu lepo dozorel.
Tudi moj česen ima že malo rjave vršičke, ostali del rastline je še lepo zelen. Ko izpulim že kar lepo debelo glavico, je ob prerezu videti mnogo sveži belih ovojnic, zrnca pa so še precej drobna, tam v velikosti med pšeničnim in koruznim zrnom. Upam, da se bodo zrna pravočasno odebelila, preden rastline ne napade rja._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Hmm, kakšno je trenutno stanje pri nas, ne vem, ker sem na dopustu. Sem pa pred dobrim tednom pobral Portugalca, ki bi že zelo načet od rje in ne bi več zdržal. No, itak je že naredil lepe glavice. Upam, da ostalega rja ne bo preveč zdelala.
Letos je tudi pri nas in sosedih listje rumenelo. Razloga ne vem, mogoče kakšna od bolezni ali pa enostavno pretoplo vreme v aprilu.
Letos je tudi pri nas in sosedih listje rumenelo. Razloga ne vem, mogoče kakšna od bolezni ali pa enostavno pretoplo vreme v aprilu.
Sadike so bile kupljene kot por, ratalo je pa nekaj, kar je zgoraj česen, v zemlji pa en velik strok (premer 3-4cm) česna s tem da je sredica enovita okrogla, nič v kapljo. Izpulili smo ga (za česen) prekmalu, je bilo perje samo malo suho. Okus je močan, malo drugačen od česna.
Zadeva naj bi bila od vrtnarije Škofic, samo oni trdijo, da je to nemogoče. Verjetno so v kmetijski prodajalni nekaj pobrkali, mi pa ne bili pazljivi, itak pa, če je bila italijanska nalepka, pojma nimaš kaj pomeni.
Kaj naj bi to bilo?
Zadeva naj bi bila od vrtnarije Škofic, samo oni trdijo, da je to nemogoče. Verjetno so v kmetijski prodajalni nekaj pobrkali, mi pa ne bili pazljivi, itak pa, če je bila italijanska nalepka, pojma nimaš kaj pomeni.
Kaj naj bi to bilo?