Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

tole pa je zgodaj, ja. Ali imaš precej gosto zasaditev?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

lpmami je napisal/a:
tole pa je zgodaj, ja. Ali imaš precej gosto zasaditev?

70 cm sploh ne bi opazil če ne bi ponovno privezoval sadik._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pajo, a na listih ni pa nič? Se mi zdi čudno, da se je prvo pojavila na steblu Confused_________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tudi jaz sem to že doživel. Predlani na eni sadiki in ( za nekaj časa ) zaustavil s sodo bikarbono.
pajo

brbr je napisal/a:
Pajo, a na listih ni pa nič? Se mi zdi čudno, da se je prvo pojavila na steblu Confused

Na nobeni sadiki na nobenem listu od 240 sadik. Sem ravno pred dežjem zopet pregledal vse sadike. Lepo počasi in dosledno. Bomo videli kaj bo zjutraj._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pajo, si ti mogoče letošnji Gartlc rekorder z 240 sadikami ?
pajo

Andrej Banko je napisal/a:
Pajo, si ti mogoče letošnji Gartlc rekorder z 240 sadikami ?

Ah ne kje pa. Finta zakaj skoraj redno kasiram vsaj vzorčni primerek plesni je sila preprost. Če se vsa domovina zbudi v lepem sončnem vremenu imam skoraj 100% vsaj malo megle. Pa delaj čudeže če moreš._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Men je pa par sadik zraslo že čez glavo. Dobesedno Laughing
Saj ne, da bi se pritoževal; pazit moram, da se kakšna veja ne polomi od vse teže bremena Wink_________________go with your instinct to live as you want
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Tole vreme letos je za paradiznike slabo. Tudi jaz se bojim napada plesni Confused
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Res je. Pri meni je imela prejšnji teden ena vejica zalistnika nekaj plesni podobnega. Tisto sem odrezala. Včeraj sem opazila liste, ki so rumeneli in imeli rjave in črne madeže pri paradižniku, ki raste ob robu rastlinjaka in je moker, ko dežuje, ker rastlinjaka ne zapiram. Liste sem potrgala in poškropila vse z bio sodinim fungicidom. Zunanjih pa še niti nisem vseh pregledala.
Odgovori