Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

TOSKANSKI OHROVT

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ti ga kar pusti toliko časa, da druge rastline ne zrastejo. Potem boš pa videla, kako in kaj.
Jaz letos rastlin nisem podpirala, ker sem lani ugotovila, da so tiste, ki so ležale na tleh dobro prezimile, podprte pa so vse zmrznile in propadle._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

O, zanimivo! Potem imam pa srečo, da jih nisem podpirala Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr: tvoje seme iz leta 2014 je tudi letos odlično kalilo. Očitno rabi le ustrezne pogoje.
brbr

Muha, super, da ti je v zadovoljivo vzklil.

Letos je prezimila samo ena rastlina Toskanca. Na tej zdaj zorijo semena, za katera pa se bojim, da so skrižana z brstičnim ohrovtom, ki je cvetel istočasno.
Sta se mi pa na vrtu od lani osutega semena zasejala dva samorastnika. Sta že velika in ju bom kar pustila tam, kjer sta se zasejala.

Drugače pa sem kapusnice sejala dokaj pozno in jih moram zdaj šele prepikirat... No, tako in tako pa morajo kapusnice počakati, da zgodnji krompir zapusti gredo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

brbr: tvoja semena iz leta 2014 so še vedno kaljiva. Mislim, da so vzklila kar 100 %. Very Happy
brbr

O, me veseli, da ima tako življenjsko moč.

Moji prepikiranci so že zeloo veliki in se drenjajo v cvetličnem koritu, čakajoč, da bo krompir zapustil gredo... Bojim se, da se bodo še kar načakali. Letos sem časovnico z vrstenjem slabo nastavila - kapusnice sem sejala prezgodaj glede na to, da sem krompir sadila pozneje kot recimo lani._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Moj toskanec je naredil kar nekaj stročkov s semeni. Lepo napeti so, "nagrbačeni" zaradi semen, a zaenkrat še zeleni, malo na sivomodro vleče barva.

brbr:
kdaj naj jih poberem, da ne bo prezgodaj? Naj počakam, da se posušijo in prvi pričnejo odpirati?
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Jaz bi počakala, da dozorijo in se začnejo skoraj odpirati. Jaz letos semenim nekaj kar bom prinesla na srečanje, ne vem kaj je, rabim pomoč.

Mogoče je plevel.
brbr

Muha, tako kot pravi Ana. jaz vedno počakam, da so slamnato rumene barve. Seveda je potem večja verjetnost, da se razpočijo in tako izgubimo nekaj semena. Ampak pri tako količini semen, to po navadi ni problem. Pozorni moramo biti tudi na pitćke, ki se zelooo radi gostijo s semeni in tekmujejo z nami v pobiranju. Jaz poberem seme z vrha glavnega stebla, stranske poganjke pa pustim pticam v veselje.

Tudi raštika lepo dozoreva._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Hvala obema.
Ko bodo pričeli rumeneti, ga bom ovila s kopreno. Računam, da bom s tem ujela vse seme in preprečila ptičjo gostijo - imajo druge hrane dosti.
Odgovori