Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Med domači

Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Kaj pa gozdni med, ki je prav tako mešan? Ta pa ni več tako zdravilen? Ali pa lipov, kostanjev, hojev? Zakaj je med, v katerem prevladuje* samo ena vrsta zaradi tega slabši?

*ves med je mešan, ker čebele nikoli ne nabirajo samo ene vrste, ampak vse kar je tisti čas na voljo. Tako da je lipov med tisti med, v katerem je največ lipove medičine, je pa poleg še vse drugo kaj so čebele našle._________________Iščem zanimive sadne vrste...
tigrček

Odgovor Napisal/-a tigrček »

Če še kdo želi med naj hitro napiše, da ga kolega natoči, pravi da ima še za ene 15 kozarcev, ker ima čas samo za vikend. To je ta drugi kolega čebelar ki nima nalepk gor, cena je pa 7 evrov. Tak sem ga razumel, če bi bilo kaj manj pa povem na licu mesta.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Če na kozarcu ni nalepke in prelepke v njem ni med, to vsak čebelar dobro ve. Na nalepki je obvezen priimek in ime čebelarja, lot in rok uporabe, …
tigrček

dobro, sem prejel informacijo, bom to povedal temu kolegu, saj mogoče sem ga narobe razumel, pa da bi samo zame to natočil brez nalpke ker se pač poznava, ampak nima veze, pozabte, naj mi vsi tisti, ki ste se javili za nakup 10 ih korazrcev pošljjejo v zs, da je to sigurno, pa priložite telefonske za hitrejši kontakt.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tigrček, Dobra misel mi je predala med, ki izgleda prav lepo. Če je tudi dober, bom vedela malo kasneje, ko bomo porabili zdaj načet kozarec.

Žal mi je, da nisi imel časa, da bi se osebno spoznali. Upam, da to storimo ob kakšni drugi priliki.

Hvala tebi za med in tudi Dobri misli za poštarske usluge._________________naredimo svet lepši
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Tudi jaz se zahvaljujem za med, tebi Tigrček in tudi DOBRA MISEL, TEBI za vso posredovanje.

Lepo bodimo, Mil
Dobra misel

Odgovor Napisal/-a Dobra misel »

Brbr, Mil, res malenkost, z veseljem. In upam, da bom lahko še kdaj.

Tigrček, kratek klepet je bil prav zanimiv. Mogoče se pa kdaj pridružiš na srečanju, ko bo več časa za pogovor. Sicer sem pa lahko tudi v prihodnje "posrednik".

Jaz sem en med že oddala očetu za darilo danes. Rojen 4.julija.
tigrček

Oprostite mi, ker sem tole prebral šele danes, hvala vam vsem, upam, da ste zadovoljne, kot ste videle zadeva je original, kot mora biti. Sem vesel, da sem B.... spoznal tudi osebno, prav luštna punca. Ko bo kaj časa, se pa kje dobimo skupaj, da malo poklepetamo.
Odgovori