Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Calycanthus - dišečnik

Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

...o dišečih cvetovih... Pri mojem dišečniku ima izrazit vonj samo oleseneli del (cvetovi skorajda ali sploh nič, mlade vejice še manj), ampak je ta tako izrazit, da se na vrhu sezone, ko se rastlina res razbohoti, vonj širi daleč stran, tako da še mimoidoči gledajo naokoli, kaj tako lepo diši Cool

Res hvaležna (in trpežna) okrasna rastlina, spomladi jo malo prirežem, sredi sezone oz. v drugi polovici le-te pa včasih naredim smrtni greh in kako vejo odrežem, ker krošnja resnično postane že skoraj moteče košata._________________go with your instinct to live as you want
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Žlehtnoba, natanko tako je, dišečnikov les diši, cvetovi komajda kaj. Si kdaj poskusil vzgojiti mlade iz potaknjencev? Saj si misliš, zakaj sprašujem, a ne? Embarassed
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Priznam, da se s tem (še) nisem ukvarjal; menda se jih dokaj enostavno razmnožuje s potaknjenci, vendar spomladi. Lahko sicer sedaj poskusim "na slepo", pa da vidim, kaj bo. Morda mi pa uspe, podobno kot pri ligustru za živo mejo, ki jo kar sam obnavljam Smile

heheh, si mislim ja, zakaj sprašuješ, ti si pa lahko misliš, kaj te čaka, če bo poskus uspešen (če ne letos, pa drugo leto) Cool_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Meni ga s potaknjenci ni uspelo vzgojiti, menda se ne ukorenini rad. Včasih požene zraven kak poganjek. Se pa po vonju dišečniki razlikujejo. Meni je bil všeč vonj tistega, ki ga imajo v Botaničnem vrtu. Tisti, ki sem ga kupila, pa ni tako lepo dišal, zato ga nimam več.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa grebeničenje ali airlaying?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tega pa nisem poskusila, a najbrž bi bilo uspešno.
Odgovori