Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous
Pri meni je, kot običajno, prvi zacvetel rdeč, vzgojen par let nazaj iz semena (darso ali iva), nižji grm, manjši cvetovi. Tri dni nazaj. Naslednji bo beli sejanček istega izvora in enako nizke rasti. Ostali mu bodo sledili verjetno nekako v 14 dneh. Prvič letos bom izgleda le videla cvetove močvirca. Tokratni je preživel zimo.
Prekrasni, pri meni so zacveteli tudi najprej tisti nizki temno rdeči... sledijo belo rozasti in na koncu visoki rdeči....pozdrav vsem ljubiteljem močvircev...lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
Zaprisežena hibiskovca, vidva . Poleg ostalih .
Jaz bom stopil malo nazaj. Hibiskus živa meja proti sosedom mi je prišla "uvrh glave". Preveč dela je z njo, v tej sopari pa sploh, letos jo ne pedenam več .
Drugo leto gre ven, pa morda kak lonec več.
Rondo pred hišo kaže čedalje večjo neusklajenost v cvetenju. Kot ponavadi, prvi zacveti bel, drugi kmalu za njim roza, rdeči pa čedalje bolj kasni. Letos sem se celo bal, ali pride ven iz zemlje. Tudi lončni rdeči je zamujal.
Letos se bosta beli in rdeči samo srečala na poti, rdeči na prihajanju, beli na odhajanju ...... _________________mfranc
Jaz bom stopil malo nazaj. Hibiskus živa meja proti sosedom mi je prišla "uvrh glave". Preveč dela je z njo, v tej sopari pa sploh, letos jo ne pedenam več .
Drugo leto gre ven, pa morda kak lonec več.
Rondo pred hišo kaže čedalje večjo neusklajenost v cvetenju. Kot ponavadi, prvi zacveti bel, drugi kmalu za njim roza, rdeči pa čedalje bolj kasni. Letos sem se celo bal, ali pride ven iz zemlje. Tudi lončni rdeči je zamujal.
Letos se bosta beli in rdeči samo srečala na poti, rdeči na prihajanju, beli na odhajanju ...... _________________mfranc
mfranc, zakaj bi živo mejo metal ven? Ti oblika ni všeč? Drugače na prosto posajeni hibiji ne rabijo druge nege, kot morebiti odstranjevanje odcvetelih cvetov. Ko se pošteno ukoreninijo tudi zalivanje ni več potrebno. So pa takooo leepiii!
Pri meni se je včeraj odprl prvi cvet belega, danes pa še oba roza: moj in tvoj. Tvoj rdeči še ne cveti, a ni čudno, saj sem ga komajda rešila iz sence, kjer je bil na poti umiranja. Tisto malo, kar je bilo še živega, sem odkopala, posadila v lonec in prenesla na sonce. Hvaležno bohotno raste. Senca je res smrt za hibije!
Pri meni se je včeraj odprl prvi cvet belega, danes pa še oba roza: moj in tvoj. Tvoj rdeči še ne cveti, a ni čudno, saj sem ga komajda rešila iz sence, kjer je bil na poti umiranja. Tisto malo, kar je bilo še živega, sem odkopala, posadila v lonec in prenesla na sonce. Hvaležno bohotno raste. Senca je res smrt za hibije!
Sirski so oleseneli grmi, nadvse primerni za živo mejo (poznam nekja lokacij, ker so res lepi v živi meji in tudi sama bom v vrzeli med kalino, sadila sejance, ki jih dobim pri sestri), mislim, da sta močvirski in Newbiscus sinonima. No, o tem naj kaj povedo strokovnjaki zanje. So pa načeloma enoletni oz. v tleh prezimijo korenin in spomladi poženejo, včasih pa tudi ne.Nazadnje urejal/a metuljc 05 Avg 2018 13:56; skupaj popravljeno 1 krat
Nisem prepričana, če imam prav, ampak kolikor sem razumela na osnovi prebranega naj bi bil pravi originalni močvirski hibiscus coccineus -močvirski oslez . Newbiskusi naj bi bili križanski več vrst hibiskusov.