Slovenija - kaj si ogledati
-
- Kraj: Domžale
Bom še malo nasmetil ...
Danes sem prehodil Pot Triglavske Bistrice od Mojstrane do Aljaževega doma v Vratih.
Kar dolga ( skoraj 10 km v eno smer ), vendar nezahtevna pot. A kljub vsemu slikovita in čudovita. Celo pozimi !
Ja, tukaj je tudi zima lepa ...
Očitno bom moral še malo počakati, da bom lahko občudoval zamrznjen slap Peričnik. Je bilo pa vseeno danes tam nekaj lepih ledenih sveč:
Zalo so me fascinirale tudi "galerije", malo višje po poti:
POZOR ! Hoja tu spodaj je lahko smrtno nevarna !!!
Danes sem prehodil Pot Triglavske Bistrice od Mojstrane do Aljaževega doma v Vratih.
Kar dolga ( skoraj 10 km v eno smer ), vendar nezahtevna pot. A kljub vsemu slikovita in čudovita. Celo pozimi !
Ja, tukaj je tudi zima lepa ...
Očitno bom moral še malo počakati, da bom lahko občudoval zamrznjen slap Peričnik. Je bilo pa vseeno danes tam nekaj lepih ledenih sveč:
Zalo so me fascinirale tudi "galerije", malo višje po poti:
POZOR ! Hoja tu spodaj je lahko smrtno nevarna !!!
- Melona
- Kraj: Litija
Športno društvo Dole upravlja majhno smučišče, primerno za družine, smučarje začetnike in tiste bolj zahtevne. Na voljo sta namreč dve progi. Prostovoljci se neumorno trudijo, da bi se smučarji zabavali in počutili prijetno. Ker poznam te srčne ljudi in stojim za svojimi besedami, smučišče toplo priporočam. Več o kraju in Oglarski deželi https://dole.si/.
Veseli bodo vsakega objema na http://objemtopline.dormeo.net/. Preverite, če je potrditveno sporočilo morda zašlo v spam. Za vsak objem hvala.Nazadnje urejal/a Melona 05 Jan 2018 18:26; skupaj popravljeno 1 krat
Veseli bodo vsakega objema na http://objemtopline.dormeo.net/. Preverite, če je potrditveno sporočilo morda zašlo v spam. Za vsak objem hvala.Nazadnje urejal/a Melona 05 Jan 2018 18:26; skupaj popravljeno 1 krat
-
Če bi kdo rad opazoval kozoroge, je Bovški Gamsovec prava lokacija.
Oziroma malo pod njim, na eni ali na drugi strani. Moraš imeti res že nesrečo, da jim tam ne srečaš.
Ljudi se čisto nič ne bojijo, napadalni tudi niso. No, čohat se najbrž ne bi pustili ...
Pa tudi nasploh je to čudovita in morda celo malo spregledana gora s fantastičnimi razgledi.
.
Oziroma malo pod njim, na eni ali na drugi strani. Moraš imeti res že nesrečo, da jim tam ne srečaš.
Ljudi se čisto nič ne bojijo, napadalni tudi niso. No, čohat se najbrž ne bi pustili ...
Pa tudi nasploh je to čudovita in morda celo malo spregledana gora s fantastičnimi razgledi.
.
-
-
-
Jaaaa, Kriški podi so kul!!!! Se spomnim par let nazaj, ko smo šli konec julija iz Tolmina proti Zadnjici (vem, dolga pot za pop....t, ampak vse ostalo tok dobr, da odtehta kilometre ). Bilo je leto, ko je bila zima precej mokra (ne vem točno, katera, 4, morda 5 let nazaj?).... V glavnem, v tisti soteski, ko na enem delu prestopiš iz leve na desno stran, je bilo snega... Smo se slikali zraven, pa teh fotk žal nimam pri sebi - kup je bil velik 2+m! Konec julija! Sicer so pa ti konci res lepi za zjokat, pa čeprav so v naravi ohranjeni spomeniki še iz 1. sv. vojne... Priporočam sprehod po jarkih na Kolovratu, kjer vam na informacijskih tablah "pozira" poznejša puščavska lisica iz 2. sv. vojne - nihče drug kot Ervin Römmel. Pa Mrzli vrh je itak ena izmed najbolj krvavih točk 1. sv. vojne na tem območju... Seveda vse to, kogar zanima ta tematika, za vse ostale so pa tudi razgledi, tako da lahko odmislijo vso militarijo - evo, en utrinek z lanskega leta - spet, jasno, konec julija, ko je bil po precej divji ujmi naslednji dan resnično fantastičen razgled, zrak prečiščen, vidljivost pa za to obdobje nenadkriljivo OD-LIČ-NA:
Na poti na Krn sem ujel ladjo sredi Tržaškega zaliva, desno spodaj se dviga Sv. Gora nad Novo Gorico, za vsa ostra očesa pa levo še "Tito" nad Renčami _________________go with your instinct to live as you want
Na poti na Krn sem ujel ladjo sredi Tržaškega zaliva, desno spodaj se dviga Sv. Gora nad Novo Gorico, za vsa ostra očesa pa levo še "Tito" nad Renčami _________________go with your instinct to live as you want