Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jablana - Malus domestica
Ja vem kako to zgleda in za moj primer bi potreboval kar punte dolžine vsaj 4 ali 5m, morda za en voz materiala. Pa nimam niti ene in je kljub vsemu okoli bajte že preko meje znosnega. Letos kao pospravljam, v resnici se pa bolj neuspešno zaletavam v "nerešljivo" situacijo.
En dan sem že razžagoval, pospravljal in napravljal drva, sedaj je pa še več na tleh. Počasi ne bo več kam zlagati, vse je polno.
Hm, coincidence ... Bližje in pogostejši kot so takšni pripetljaji, vse bolj kopni polet in zanos.
En dan sem že razžagoval, pospravljal in napravljal drva, sedaj je pa še več na tleh. Počasi ne bo več kam zlagati, vse je polno.
Hm, coincidence ... Bližje in pogostejši kot so takšni pripetljaji, vse bolj kopni polet in zanos.
juglans je napisal/a: |
... Vidim, da bi moral enostavno veje požagati na polovici dolžine ali nekaj takšnega. Pač ne glede na izgled ali izpad najboljšega sadja, ki je na koncu vej. Ker, sedaj imam katastrofo. ... |
Juglans žagaj, ne bo slabo izpadlo, čeprav, izpad bo.
Sam sem to že storil, delno predlani, delno lansko leto. Mi je postala 6m lestev preveč... .
juglans je napisal/a: |
... En dan sem že razžagoval, pospravljal in napravljal drva, sedaj je pa še več na tleh. Počasi ne bo več kam zlagati, vse je polno. ... |
Hm, ko se začne trda zima ponujati kot rešiteljica .
-
- Kraj: Domžale
-
- Kraj: Domžale
Na srečo še še vedno zadržujejo pri skoraj popolnoma uničenem modrem muškatu. Mala trta - vzgoja na dva daljša šparona, okoli 50 lepih grozdov je bilo gor.
6 lovilnih posod je tam nastavljenih, zdaj so že vse praktično polne, pa še vedno nebroj leteče golazni okoli ...
Pač zanima me, če je 14 dni pred tehnološko zrelostjo prezgodaj za obiranje, se to potem zelo pozna na okusu ?
6 lovilnih posod je tam nastavljenih, zdaj so že vse praktično polne, pa še vedno nebroj leteče golazni okoli ...
Pač zanima me, če je 14 dni pred tehnološko zrelostjo prezgodaj za obiranje, se to potem zelo pozna na okusu ?
Andrej Banko je napisal/a: |
Pač zanima me, če je 14 dni pred tehnološko zrelostjo prezgodaj za obiranje, se to potem zelo pozna na okusu ? |
Bi rekel, da je to kar malo prezgodaj. Ampak
takole govoriti nasplošno v številu dni je nehvaležno, ker ima vsaka sorta svoj potek zorenja, poleg tega pa na to vplivajo tudi zunanji dejavniki (vreme).
Vsekakor pa prezgodaj obrana jabolka ne bodo imela takšnega okusa, kot ga nudijo tista, ki so obrana v optimalnem času.
Če imaš čas, malo preštudiraj tole literaturo: (med drugim je kar nekaj zapisanega o zorenju in obiranju glede namembnosti plodov)
http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_urh_nina.pdf