Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Metuljc, prav lepa hvala ti za odgovor - točno to sem mislil.
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Še bela nočna lepotica.
Imam rdečo, roza, rumeno in tole belo. Je še v kakšni drugi barvi?

Robertino

Na vrtnici pa tole.

Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ne v drugi barvi nočnih frajlic še nisem videla. Edino z leti se rade oženijo in postanejo pisane. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Robertino

Pisane na isti rastlini?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Krasne fotografije še bolj čudovitih žuželk! Velika hvala, da nam takole prikazuješ bitja, ki jih nimamo toliko za mar.

Da se vrnem malo k škržatu...: dolgo let nazaj sem na morju kar nekaj ur opazovala, kako je škržat lezel iz "oklepa". Od začetka je bil čisto na miru, potem mu je počil hitin na hrbtu in iz razpoke je počasi lezel na plano popolnoma drugačen hrošč. Krila je imel "spakirana" bolje kot vsak padalec. Bila so prozorna in povsem mehka. Ko se je povsem osvobodil prejšnjega (pretesnega in čisto drugačnega oblačila), je počasi poravnal zmečkana krila, jih na široko razprostrl in tako gotovo uro ali dve nepremično ždel. Ko so krila na zraku otrdela, je odletel. Meni je ostala njegova prejšnja obleka in kar nisem se mogla načuditi, da je iz nje prilezla povsem drugačna žival. Če ne bi videla na lastne oči, bi težko verjela._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Robertino je napisal/a:
Pisane na isti rastlini?

Ja, recimo takole. Kolikor se spomnim, gre tule za malček neobičajno aktivacijo genov, bom, ko bom prišla do knjige, pogledala, kako je že s tem.

Ko si napisal roza, jaz bi rekla. vijolična. Če vtipkaš v brskalnik Mirabilis jalapa, boš našel vse obstoječe barve.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr, hrošč pa ni prilezel. Škržati sodijo med žuželke z nepopolno preobrazbo, zadnji stopnji ličinke (nimfa) sledi levitev v odraslo žival, ki ima krila.
Robertino

Ja, recimo takole. Kolikor se spomnim, gre tule za malček neobičajno aktivacijo genov, bom, ko bom prišla do knjige, pogledala, kako je že s tem.

Laughing
Bilo bi čudovito, če bodo takole pisane.
Bomo videli prihodnje leto?
Zbiram semena in jih ločujem po barvi cveta rastline. Belih in vijoličnih je najmanj.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Embarassed . Metuljc, hvala, da me (nas) vseskozi popravljaš. Mislim, da si mi enkrat to že razložila, a sem, očitno, zelo slaba učenka..._________________naredimo svet lepši
Odgovori