Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sorbus torminalis - brek
Ja, zanimivo, kaj 11-12 let (pri Dajmarju) pomeni v primeru Breka, oz. kaj ta isti čas pomeni na primeru Jablane na recimo srednji podlagi, kjer v 12 letih zraste konkretno drevo, ki je že v praktično polni rodnosti. Gotovo je tudi v tem velik del razloga, zakaj se populacija določenih vrst tako počasi obnavlja, oz. se v hudi konkurenci morda sploh ne. Zasledil sem, da naj bi v preteklosti drevesa Breka zredčila glivična okužba, a tega podatka nisem nikoli preveril. Vsekakor mislim, da si to drevo zasluži več pozornosti in popravek krivice, ki je tudi plod človeškega izsekavanja teh dreves.
Ti dam prav glede nakupa sadike, prihranek časa je ogromen. Je pa brek pri nas tako redko drevo, da me kar malo "muči", da bi mu na nek način poizkusil pomagati.
( ironija sicer pravi, da taki posegi redkeje dajo željen rezultat ; ) Ga bom konec tedna spet malo pregledal.
Na katero podlago bi se ga lahko dalo/poizkusilo cepiti?
( ironija sicer pravi, da taki posegi redkeje dajo željen rezultat ; ) Ga bom konec tedna spet malo pregledal.
Na katero podlago bi se ga lahko dalo/poizkusilo cepiti?
mravlja je napisal/a: |
Do jerebike (kolikor vem) žal ne morem. Muči me aronija... in pa "muči me" naš optimist ... - ali je/si že kdaj poizkusil kaj v "to smer"... - mogoče s cepljenjem jerebike na aronijo... ?) . |
Jerebiko lahko kupiš v drevesnicah s tako robo, že izven pubertete. lahko pa jih prideš mladice k meni skopat.
Imam cel nasad Aronij cepljen na Jerebiko in Mokavec, v kontra smer nisem šel...
Verjamem da bi se Brek dobro obnesel na Jerebiki ali Mokavcu_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....