Vreme - da vidimo, če stare napovedi še veljajo

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Lepo bi bilo, pa to nekdo, ki je vseskozi na isti lokaciji, nam, večnim (po)potnikom to nekako ne pritiče.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

brbr je napisal/a:
Ja, Muha, lani smo imeli suho zimo in potem skoraj vse leto sušo in kar vroče, a ne?

No, letos zaenkrat kaže, da bo vode dovolj. Ali bo kdo zapisoval vremensko dogajanje?

Jaz si nekaj zapisujem. Trenutno zgleda tako, če se zanašamo zgolj na dni od Lucije do Božiča, da bomo konkretnejšega dežja deležni le zgodaj spomladi z zimo vred, naprej pa so izgledi slabi.
Bomo videli. To najraje pravim, čeprav mi letošnja suša ni bila presenečenje, pa tudi vremenske generalije preteklih let po večini ne.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Juglans: kako boš letos lahko napovedal vreme po tej starodavni modrosti. Boš vzel za merilo dneve pred našim Božičem, ali tiste pred pravoslavnim (7.1.)?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Menda so nekoč rekli: "Moča vzame dva kosa kruha, suša pa enega."
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Dani in v njih vreme med katoliškim in pravoslavnim Božičem naj bi ustrezali mesecem v naslednjem letu.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Med pospravljanjem sem našla listek, na katerega sem si lani decembra pisala, kakšno je bilo vreme od 13. - 24.12.17. Nisem pisala natančno, s temperaturami, pa ali je sončno, oblačno.
V resnici je bilo vreme precej bolj deževno (še julij), kot naj bi bilo po teh dnevih.

13.12.-malo dežja
14.12.-suho
15.12.-rahel dež, potem malo snega
16.12.-suho
17.12.-suho
18.12.-suho
19.12.-suho, sonce
20.12.-suho, sonce
21.21.-suho, malo sonca
22.12.-suho, zjutraj megla
23.12.-suho, megleno
24.12.-sončno
metuljc

Saj bi bila pri nas puščava, če bi se uresničilo. Shocked
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi jaz sem bila lani pozorna na vreme okoli Lucije in ves čas jamrala, da bo letos huda suša. Zdaj pa me gospod Brbr vsake toliko časa zbode rekoč: "No, kje je zdaj tista huda suša, ki si jo napovedovala in o kateri sem moral toliko poslušati?"_________________naredimo svet lepši
metuljc

Čeprav, sem danes kar malo presenečeno gledala nekaj njiv s suho koruzo tam med Dolskim in Dolom. Je pa tam res peščeno in eno tako mesto, ki ga dež rad spregleda.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

No, jaz imam na vrtu blizu Golnika večcentimetrske razpoke v zemlji, štirna je izpraznjena, na gradbeni parceli pa rdečkarje, ker ni bilo pokošeno (so danes). Pri vsej razpokani zemlji in suhi štirni vsaj polžev ni☺_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori

Vrni se na “Čvek”