Zimski ali poletni čas

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Jaz vidim pri vsem tem "globalno zaroto" in vzpostavljanje nereda ... Rolling Eyes Wink Laughing.

Pri nas bo poldne še zmeraj ob 12. uri - ko je sonce najviše Cool .
(pa saj še vedno čez poletje preračunavamo v ure po "tastarem") Smile

(ostalo pa, kakor komu paše...)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

mfranc, nobenih udarcev pod pas ni, no. Kje jih pa vidiš?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

mravlja je napisal/a:
Pri nas bo poldne še zmeraj ob 12. uri - ko je sonce najviše Cool sunny .

palec gor palec gor palec gor._________________mfranc
Tamis

Odgovor Napisal/-a Tamis »

spet bo potreben referendum Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Saj je že bil! No, klasično glasovanje. Kdor je hotel, je lahko glasoval in večina se je odločila, da ostale poletni čas. Tu ni kaj dodati.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

muha je napisal/a:
... Tu ni kaj dodati.

No jaz bi... namreč, za vsako resno glasovanje, volitve, odločanje o čemerkoli, ki zadeva pomemben del ljudi,... pričakujem uradno vabilo - vse ostalo se mi zdi pišmevuharstvo, se opravičujem.
(in nam tudi zakonsko obvezna udeležba ne bi škodila)
Tamis

Odgovor Napisal/-a Tamis »

muha je napisal/a:
Saj je že bil! No, klasično glasovanje. Kdor je hotel, je lahko glasoval in večina se je odločila, da ostale poletni čas. Tu ni kaj dodati.

no ja

Evropska komisija se je pohvalila, da je dobila kar 4,6 milijona odgovorov, kar je rekorden odziv. 84 odstotkov sodelujočih se je izreklo proti premikanju ure. A to je le kaplja v morje oziroma zgolj peščica tistih, na katere bo odločitev vplivala.

Daleč največji odziv je bil v Nemčiji, kjer je anketo izpolnilo slabe štiri odstotke populacije, sledi Avstrija, kjer je odgovor prispevalo slabe tri odstotke prebivalcev, in Luksemburg s slabima dvema odstotkoma. V ostalih državah je odgovoril manj kot odstotek prebivalcev; v Sloveniji, na primer, 0,73 odstotka. Povedano drugače: 15 tisoč ljudi je odločilo za dva milijona prebivalcev Slovenije.
Very Happy Very Happy Very Happy

https://www.24ur.com/novice/slovenija/premikanje-ure.html
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Konec koncev pa je vsak imel legitimno pravico, da bi glasoval.
Sicer pa, sonce bo vzhajalo in zahajalo, kakorkoli nam bodo že kazale ure. Da bi nam le še dolgo.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Pa zdravi bili.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Kar ne morem, da bi ne napisal nič.
"Naravni čas" - ta izraz mi je res zanimiv. Kot da je ura in vstajanje po uri naravno....
Vsekakor pa se pridružujem mišljenju, da smo tisti, ki smo kar nekaj zunaj, za poletni čas, že zato, da po službi lahko še kaj narediš, kam greš.

Mi je pa zelo moteče prestavljanje ure. Že v mlajših letih, sedaj v zrelih pa še bolj. Da pa je govora o nekem šparanju pa je itak absurd, saj je danes vse osvetljeno tja do polnoči ali pa še preko. LEDice pa so itak šparovne, tako da so taka razmišljanja danes za časom. Ja, za 30, 40 let nazaj verjamem, da se je (finančno) poznalo in je imelo pomen. Danes ga, razen slabega, ne vidim.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori

Vrni se na “Čvek”