Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
jozegartlc

Odgovor Napisal/-a jozegartlc »

Dajmar je napisal/a:
http://forum.gartlc.si/gartlc-post-129859.html&highlight=#129859T Dvomim v izbris.

Ne razumeš - vprašanje sem moral ponovno vpisati v pravilni forum, to je to kar prilagaš: izmenjava cepičev!
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Seveda velja, red mora biti, je bolj pregledno... - a "stare sablje" se takole na hitro kaj dogovorijo.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Naletel na video, ki bi mu rekel: "Cepljenje dreves po italijansko" - https://www.youtube.com/watch?v=z2XwvRKfHqA
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tale ima v osnovi gotovo izobrazbo in prakso iz strojne smeri Wink . Samo še navoje pogrešam. Laughing .
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja tako nekako, ha, ha, ha. Ampak očitno deluje. Bom spomladi probal na stari češnji.
mravlja

muha je napisal/a:
... Samo še navoje pogrešam. Laughing .

Hahaha... hm, a zato pravijo Rusi cepljenju "privivka"?
In kako naj mi imenujemo to cepljenje po naše: "blekndeker"... ali raje po domače "iskra" cepljenje Laughing ?
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Mal pretirava._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Nekaj inovativnih "podvigov" sem imel na kiviju, tile pa so izvirni. Vsekakor bom poskusil, čeprav navaja, da je le 60% uspeh.
Če bi povil s parafilmom, namesto s kambi pasto, bi bil uspeh verjetno še večji.
Lad20

Odgovor Napisal/-a Lad20 »

Namen imam nabavit cepilne klešče, ki so na videu: https://www.youtube.com/watch?v=HA-bKmGx09M (okoli 40e pri nas)

Uporabiti jih mislim za cepljenje orehov, me pa zanima zakaj se takšen način(Omega in V izrez) bolj pogosto ne uporablja pri jablanah, hruškah, slivah, marelicah ??

Našel sem tudi zanimivo študijo... Cepili so hruške in jablane. Tiste cepljene z omego so bile slabo razvite, brez stranskih poganjkov. Tiste z V izrezom pa so imele bolj intenzivno rast z več stranskimi poganjki. Tudi % uspešnih kalusov je bil boljši z V izrezom.

Študije na orehih se pa razlikujejo, enkrat je dosti uspešnejši V izrez, drugič Omega, tako, da si z njimi ne morem veliko pomagati Smile
mravlja

Lad20 je napisal/a:
...
Našel sem tudi zanimivo študijo...
Študije na orehih se pa razlikujejo, enkrat je dosti uspešnejši V izrez, drugič Omega, tako, da si z njimi ne morem veliko pomagati Smile

Lad20, bi te prosil - ali lahko pripopaš kako povezavo do teh študij?
(tudi jaz si ogledujem ta orodja... )
Odgovori