Moya Verte, zeleni paradižnik
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Moya Verte, zeleni paradižnik
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 4689
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Moya Verte, zeleni paradižnik
V bistvu je klasičen zelenček, osnova je zelena barva, z dozorelostjo dobi povrhnjica jantarjevo zelenorumeno barvo. Sredica ostane pretežno svetlo zelena, do svetlo rumena.
Indeterminiran, višina 2 metra +/-
Srednje pozen, ampak povprečno do dobro roden, s plodovi 250 do 500 gramov. Zelo dobro rodi še pozno v sezoni.
Okus odličen, sladek. Vsekakor zelo dober.
Vzgojitelj je znani ÉRIC PEDEBAS - "Tomatolog", ki si že petindvajset let prizadeva vzgojiti dobre paradižnike. Eksperimentiral je s približno 4000 sortami.
Vzgojil je več sort z osnovnim imenom Moya (ki je rdeč), poleg še Moya Jaune - rumeni, Moya Noire - črni. Zadnji je križanec med Moya in Paul Robeson, in je tudi na gredi
.

Moya Verte na desni strani, z leve strani so Tie-Dye Green.
Avgustovska slika
_________________mfranc
V bistvu je klasičen zelenček, osnova je zelena barva, z dozorelostjo dobi povrhnjica jantarjevo zelenorumeno barvo. Sredica ostane pretežno svetlo zelena, do svetlo rumena.
Indeterminiran, višina 2 metra +/-
Srednje pozen, ampak povprečno do dobro roden, s plodovi 250 do 500 gramov. Zelo dobro rodi še pozno v sezoni.
Okus odličen, sladek. Vsekakor zelo dober.
Vzgojitelj je znani ÉRIC PEDEBAS - "Tomatolog", ki si že petindvajset let prizadeva vzgojiti dobre paradižnike. Eksperimentiral je s približno 4000 sortami.
Vzgojil je več sort z osnovnim imenom Moya (ki je rdeč), poleg še Moya Jaune - rumeni, Moya Noire - črni. Zadnji je križanec med Moya in Paul Robeson, in je tudi na gredi


Moya Verte na desni strani, z leve strani so Tie-Dye Green.
Avgustovska slika

-
- Prispevkov: 4689
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Ta v ozadju še ni čisto zrel, zjutraj sem ga samo malo "pobožal" in mi je ostal v roki
; klima mu ni všeč



Včerajšnji je imel 450 g, polovico sem ga snedel pri malici. Ampak okus ni več na nivoju, se pozna da temperatura ni več paradajzarska
.
Po drugi strani smo veseli da še kaj dozori._________________mfranc




Včerajšnji je imel 450 g, polovico sem ga snedel pri malici. Ampak okus ni več na nivoju, se pozna da temperatura ni več paradajzarska

Po drugi strani smo veseli da še kaj dozori._________________mfranc
-
- Prispevkov: 4689
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana