Razstava sadja na srečanju oktobra v Sinji Gorici
-
- Kraj: Rimske Toplice
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Kraj: Domžale
Tudi meni je bila ta razstava jabolk izjemno všeč. Če bo zadeva ostala na "sporedu" tudi naslednje leto, obljubim, da bom tudi jaz sodeloval s svojimi plodovi ( če bodo ).
Predlagam, da jih potem naslednje leto lepo zložimo po barvni lestvici ( zelena- rumena-oranžna-rdeča-rjava ) kot paradižnike na Paradajzmaniji.
Še najbolj krasno bi pa bilo, v kolikor bi vsakdo tudi povedal vsaj nekaj besed o sorti, ki jo je prinesel. Kar pač ve; vsaj čas zorenja in morda obstojnost.
Potem pa vsi z noži nad jabolka ...
Predlagam, da jih potem naslednje leto lepo zložimo po barvni lestvici ( zelena- rumena-oranžna-rdeča-rjava ) kot paradižnike na Paradajzmaniji.
Še najbolj krasno bi pa bilo, v kolikor bi vsakdo tudi povedal vsaj nekaj besed o sorti, ki jo je prinesel. Kar pač ve; vsaj čas zorenja in morda obstojnost.
Potem pa vsi z noži nad jabolka ...
-
Na razstavi je bilo tudi eno rumeno jabolko (mislim, da ga je prinesla Tajana), za katerega je Muha rekla, da so ga v njeni mladosti sušili in, da je bil pozimi skuhan kompot iz sušenih krhljev božanski. Ime jabolka ni vedela.
No, zdaj pa ima tudi ime. Jabolko (vzela sem ga s seboj) sem zaupala prijatelju, ki pozna gospoda Černelča (Kozjanski park), ki ve o jabolkih zelo veliko. Gospod je povedal, da je to Tafelca (od nemške besede tafel=miza). Je namizno jabolko, ki ni primerno za hrambo ali predelavo. Gospod Černelč ima tudi sadike..._________________naredimo svet lepši
No, zdaj pa ima tudi ime. Jabolko (vzela sem ga s seboj) sem zaupala prijatelju, ki pozna gospoda Černelča (Kozjanski park), ki ve o jabolkih zelo veliko. Gospod je povedal, da je to Tafelca (od nemške besede tafel=miza). Je namizno jabolko, ki ni primerno za hrambo ali predelavo. Gospod Černelč ima tudi sadike..._________________naredimo svet lepši
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Brbr: hvala,
Pri g. Černelču taflca, pri nas doma hlebčar in tudi sladko jabolko. Mogoče se najde še kakšna varianta imena. Škoda je, da bi taka dobra stara sorta šla v pozabo.
brbr je napisal/a: |
Gospod je povedal, da je to Tafelca (od nemške besede tafel=miza). Je namizno jabolko, ki ni primerno za hrambo ali predelavo. Gospod Černelč ima tudi sadike... |
Pri g. Černelču taflca, pri nas doma hlebčar in tudi sladko jabolko. Mogoče se najde še kakšna varianta imena. Škoda je, da bi taka dobra stara sorta šla v pozabo.
-
- Kraj: Domžale