Moje tortice

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Moje tortice

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Kot sem že navajena nekaj let, za vse družinske člane ob njihovem rojstnem dnevu naredim torto za rojstni dan doma. Danes praznuje snaha in je bila tortica zanjo. Naredila sem biskvit iz 4 jajc in ga prerezala, malo namočila, dala eno debelo plast višnjevega džema, preko pa stepeno sladko smetano z nutelo. Preko gornjega navlaženega biskvita čokoladni preliv in preprosto okrasitev. Okus je bil vsem izjemno všeč, višnje so zažgale...
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Marijav, jaz bi tudi bila tvoja snaha, ali pa kakšno drugo sorodstvo. Lepa in verjetno tudi zelo dobra torta, a ne?_________________naredimo svet lepši
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Lahko pridemo Question čeprav nismo v sorodu?_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, vrtnice, si uporabila nove pripomočke? jaz bi tudi kos, prosim.
Pa vse najboljše slavljenki!
MARIJAV

Ja, ko je pri nas torta na mizi, jo vsak, ki pride k hiši, dobi. Letos bo še vsaj trikrat: za tamala vnukinjo in vnuka ter zeta.
Metuljc, hvala, da si me oskrbela s pripomočki za okraševanje, zdaj bi vsi vrtnice imeli Laughing_________________Živeti na podeželju je najlepše!
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Zelo lepo si okrasila torto.Bi prijal košček.
MARIJAV

Danes ima vnukinja 8. rojstni dan na rožco in kot je že tradicionalno, na sam rojstni dan dobijo mojo torto tortica , ko pa proslavijo še s prijatelji ob vikendu pa dobi še profesionalno iz slaščičarne.
Ponovno sem delala po receptu za Nutelino torto, ker so vsi čokoholiki, predvsem pa vnukinja. Ob zelenih bobončkih je čista nutelina fila (punca živa nič sadnega ne prenese), ostalemu delu torte pa sem oblat namazala najprej z višnjevim džemom, med smetano z nutelo pa sem pometala še nekaj zmrznjenih malin. Taka varianta je bila predhodno vsem zelo všeč, pa sem jo ponovila. Nikoli pa na domači torti ne smejo manjkat smarti bonbončki Wink
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

MARIJAV, kako lepe vrtnice Surprised

Ti si pravi stručko

Ti lahko pošljem na ZS datum mojega rojstnega dneva ? Cool
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

MARIJAV, jaz sem si kar takole virtualno odrezala en kos - tisti s sadjem - mmm, kako paše Wink Very Happy .
Odgovori

Vrni se na “Ustvarjalne ideje”