Battagelli - ponudba pridelkov

Odgovori
battagelli
Prispevkov: 309
Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a battagelli »

Ivčk je napisal/a:
Torej boš v torek 13.11. tukaj. A prevzemno mesto in ura je že določeno?
Tudi jaz ti želim obilo zdravja!

Vsi kateri ne narocate preko Juglansa,mi prosim napisite naslov dostave.
V Crnomlju bom ob 14.30 do takrat bom ostalim ze oddal.
Bolj natancno uro se javim v Ponedeljek.
Lahko mi pa napisete telefonsko na katero boste dosegljivi na ZS_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
zuf
Prispevkov: 1975
Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a zuf »

Živijo.

Vem, da sem že malo pozen, pa vseeno....
Je bilo to zadnje naročilo za Lj?

Lep pozdrav._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
battagelli
Prispevkov: 309
Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a battagelli »

V Torek ko grem na Dolensko ti lahko spotoma odložim v Ljubljani_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Ivčk
Prispevkov: 1620
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Prevzela kakije. Super so!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
battagelli
Prispevkov: 309
Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a battagelli »

Tudi za Dolensko in Belo Krajino smo za letos kakije oddali.
Hvala vsem za nakup,in se priporočam za naslednje leto._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
andreja62
Prispevkov: 176
Pridružen: Sr Jun 19, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a andreja62 »

A mogoče kdo ve, zakaj postanejo tisti kakiji, ki imajo koščice, v notranjosti temni in niso zelo dobrega okusa. Pravtako mi letos zelo gnijejo oz. plesnijo. Mislim seveda na naše domače._________________Andreja
metuljc
Prispevkov: 9471
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

andreja62 je napisal/a:
A mogoče kdo ve, zakaj postanejo tisti kakiji, ki imajo koščice, v notranjosti temni in niso zelo dobrega okusa. Pravtako mi letos zelo gnijejo oz. plesnijo. Mislim seveda na naše domače.

Če se hudo ne motim, so taki zreli in užitni že, ko so trdi in tudi dosti bolj okusni so takrat. Tako je s temi, ki smo jih nabavili pri battagelliju.
andreja62
Prispevkov: 176
Pridružen: Sr Jun 19, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a andreja62 »

problem je v tem, da na istem drevesu zorijo eni in drugi in nimam pojma, kateri ima koščice in je torej užiten že trd in kateri ne. Ne vem kako to razlikujejo Primorci. Dejstvo je, da ni vrste kakijev, ki bi bili samo trdi za uživanje in tistih, ki se uživajo samo mehki. Nekako tako mi je enkrat razlagal en prodajalec iz Primorske na tržnici in tako se tudi meni kaže v praksi. Upam, da bo Battagelli podal svoje mnenje._________________Andreja
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17488
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

andreja62: tiste, ki imajo koščice, je škoda pustiti mehčati, ker sčasoma res izgubijo na okusu. Ravno prav umedeni, t.j. ko le malo spremenijo barvo na oranžno, so pa še čvrsti, so meni najboljši. Boljši, kot tisti, ki se zmehčajo. Letos sem super zadovoljna, da fed77 ni prišel po gajbico njemu namenjenih trdoužitnih. Very Happy

Kako jih prepoznaš od zunaj: okrog "muhe" in sem in tja še drugje po plodu imajo drobne krožne temne razpokice.
andreja62
Prispevkov: 176
Pridružen: Sr Jun 19, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a andreja62 »

Pobrano iz neta:
"Obrane sadeže moramo navadno umediti preden so primerni za uživanje. Izjema so oplojeni plodovi, ki imajo semena."
Torej, kako vedeti, kateri sadež je oplojen in posledično trd primeren za uživanje?_________________Andreja
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”