muha je napisal/a: |
andreja62: tiste, ki imajo koščice, je škoda pustiti mehčati, ker sčasoma res izgubijo na okusu. Ravno prav umedeni, t.j. ko le malo spremenijo barvo na oranžno, so pa še čvrsti, so meni najboljši. Boljši, kot tisti, ki se zmehčajo. Letos sem super zadovoljna, da fed77 ni prišel po gajbico njemu namenjenih trdoužitnih. Kako jih prepoznaš od zunaj: okrog "muhe" in sem in tja še drugje po plodu imajo drobne krožne temne razpokice. |
A ta informacija zanesljivo drži? Bom takoj danes preverila. Še vedno pa ne vem, zakaj mi vskoraj vsak plod, ko se začne mehčati, istočasno na vrhu, tam, kjer ni muhe, začne gniti oz. plesniti. Sem res žalostna, ker letos je naše drevo zelo bogato obrodilo, sedaj pa tole. O škodljivcih oz. boleznih na spletu skoraj nič ne piše. Vem pa, da jih Primorci tudi škropijo. Upam, da se bo kdo oglasil._________________Andreja