Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pusti, da odpadejo po naravni poti, tako ne bo škode.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Tole toplo vreme je povzročilo dozorevanje nekatreih fig. Sem se jih tudi letos do sitega najedel._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi naša (tvoja) bavarka se te dni pospešeno barva in mehča. Zahvaljujoč toplemu vremenu so skoraj tako sladke in slastne, kot prvi rod.

Ko si mi jo dal, mi je bila skoraj v nadlego, ni bila v mojem planu, kam bi del? Surprised Iz spoštovanja do darila in darovalca sem jo posadila na po moji presoji najbolj primerno mesto - odcedno, sonce, malce zatišja. Sedaj smo ti močno hvaležni. Very Happy
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Sem pa opazil pri tem drugem rodu, da notranjost plodov kar noče popolnoma pordečeti. Je veliko belega mesa na robu in pri peclju.
Ampak so vseeno kar okusne.
turnogo

Odgovor Napisal/-a turnogo »

Pozdravljeni
Topla jesen nam je omogočila zorenje fig tudi na gorenjskem._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Zanimiva razlika ob prvem mrazu.
Napolitana(vsaj tako pravi lidl) čisto ok, Bronholm pa takoj padel dol.
Btw, potaknjenec napolitane v sredi mi je odveč, ga lahko kdo z okolice Bleda odnese.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

krnekdo: a prav vidim, da ima ona, ki jo je prizadel mraz, še zeleno (nezrelo) stebelce? Kar bi tudi lahko bil vzrok za večjo občutljivost.
krnekdo

Kaj pa vem, saj tudi pri drugi figi poganjajo listi iz še nezrelega lesa.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Glede na tvojo lokacijo sploh ne vem zakaj še imaš listje gor. Pri meni je pri vseh sortah že davno odpadlo.
Pa tudi zeleni del stebla pri je precej dolg v primerjavi z drugo. Sodim, da si jih imel precej na toplem in je Bronholm nadpovprečno odgnal in ni uspel umiriti rasti in oleseneti poganjka. No, tako se mi dozdeva.....
krnekdo

Eh še na Brogiotto Nero, ki raste sredi travnika je polno(sedaj uvelega) listja.
Topla jesen, kaj češ.
Odgovori