Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Beka

DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Vidim da je potekala debata o "variantah" beke. Poznam samo rumeno s katero sva z očetom vezala v vinogradu. Sedaj živim v Kamniku oziroma gradim hišo v Bistričici in imam trto samorodnico in kar nekaj ostalega , ki zahteva privezovanje. Ker je pridobiti beko od očeta z Dolenjske včasih logistično težko ,bi jo posadil kar tukaj doma.

NEkaj ste omenjali rjavo (rjave šibe). Tudi oče mi je omenil, da imajo kraševci neko drugo vrbo ali variacijo beke. Dobil je vejo za potaknit, vendar se ni prijela.

Za vez se mi zdi beka super. Hitra, močna in naravna vez. Kaka plastika neki.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

DavidJ, spomladi bom obrezala mojo rumeno beko. Lahko dobiš par potaknjencev, če boš rabil.
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Rumeno lahko dobim. Kako je z drugimi? Ali ima smisel saditi kaj drugega ali naj kar preverjeno "rumenko" naprej furam Smile

Ne vem kam naj jo posadim. Tam kamor se voda steka. NA sredo vrta je malo čudno posaditi beko. Ali pač?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Na našem koncu sem videla beko uspešno rasti tudi na odcednem terenu. Sicer ima res rada bolj močvirnato zemljo, a izgleda, da uspeva tudi v navadni. Zelo lepa je kot osamelec. Še posebej, če ji spomladi pustiš nekaj dolgih vej in jih umetelno prepleteš.
Odgovori