Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Tudi jaz sem vesela, veliko uspeha želim.

Lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala obema. S Poezijo komaj čakava rezultate, to leto se nama bo vleklo.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

O Melona, kaj te so prav tvoje sadike, ti jih je slikal? Odlične korenine, že neverjetne.

Meni se je Hans javil samo, da so izkopali sadike iz polja in gredo sedaj v lonce, ter napisal, da dajeva zanimiva imena. Vprašal me je po nastanku vseh imen, ki sem jih dala na testiranje.

No jaz nisem nič nemirna, se vidi, da z vsakim letom dobim debelejšo kožo. Ker bo letošnje leto delovno na drugih ravneh, ne vem kako bo z vrtnicami. Ampak ko se vsega malo rešim, pa si bom spet vzela malo več časa, da bo ratalo spet kakšno zelo plodno leto._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Ja, pofotkal jih je in sporočil število posameznih sadik. Povedal je, da bi dve sorti lahko poslal v ocenjevanje že letos, se pravi enoletnici, vendar je opozoril, da mu potem ostane le po ena sadika vsake in poleg tega vse niso najbolje raščene. Rekla sem mu, naj se sam odloči, meni se nič ne mudi in bi raje počakala, da dobi take sadike, kot morajo biti. Pa še težava je, ker je bila letos obupna suša in so cepljenke na vseh poljih slabšega zdravja.. Tako čakamo naslednje leto.

He, he, imena so mu pa zanimiva, ja.
Uporabniški avatar
Melona

Pred petimi dnevi sem pogledala tale lonček in ni bilo nobenega klitja. Danes:

OP Mel's Heritage
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Čestitke za vztrajnost, dekleti! Very Happy Very Happy Very Happy
Poezija

No to pa so cenjeni sejanci. Me prav zanima kakšni bodo.
Meni kali zelo malo, tako kot sem delala s semeni, taka je sedaj nagrada. Zelo pozno sem sejala in nekatera semena so bila preveč suha, vprašanje, če sem jih uspela še rešiti. Pa naj bodo kakovostni redki dragulji.
Wink_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Poezija, saj bo vzklilo, če ne prej pa čez par mesecev. Tako je bilo z mojimi "kitajskimi" semeni, ki so bila že itak gotovo vsa presušena, potem jih je še prejemnica pri sebi držala nekaj mesecev. Čisto vse sorte so vzklile. Kaj je bilo iz njih sem pa itak že napisala - obljubljene mavrične barve že ne. Wink Laughing
Uporabniški avatar
Melona

Poezija je napisal/a:
... tako kot sem delala s semeni, taka je sedaj nagrada.

Evo, točno to. Pri meni enako.
Poezija

Very Happy Naj se začne pomladna zagnanost, veselje, sreča, lepota in odkrivanje v svetu sejancev.

To je pa res moja prva hulthemija. Lani sem jo pokazala na strani 67, zadnja slika malega cvetka s komaj izraženimi očesi.
Letos sem presenečena, da se je tako popravila - ima res konkretno zelo veliko izraženo oko. Sadikica je malo pognala v višino, kakega pol metra, (2016), lani sem jo precej razredčila, letos pa naredila občutno večji cvet kakiih 5 cm, bledo rumenkaste barve, ki prehaja v kremno belo.
Zelo lep občutek. Verjamem da je mama Eyes for you in ne Bright as a button, kajti kot sem že lani napisala je tablica izgubljena. Precepila jo bom na moje podlage od ramblerjev in plodila na njej. Ne vem niti, če jo bom sploh poimenovala, bomo videli, če se bo dovolj razlikovala od mame.
Jeseni bom sadiko presadila iz gredice, verjamem, da bo potem, ko bo imela prostor tako v širino kot globino drugo leto pokazala iz kakšnega testa je.
Prav hvala ji hej_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori