Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Strelitzia reginae - Kraljevska strelicija., rajska ptica

Odgovori
dafo

Odgovor Napisal/-a dafo »

Letos bo sicer spomladi na vrsti operativni poseg presajanja v nove posode, lonec je po obsegu že na skrajni točki, preden se razpoči pod silo, ki jo ustvarja koreninski sistem osmih rastlin, ki so tekom let nastale iz začetnih dveh.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lepo jih popedenaj, da te bodo še naprej razveseljevale. In še nas, če boš uspel od časa do časa prilepiti kako zanimivo fotografijo. Smile
dafo

Hvala muha, bom skrbel za njih po najboljših močeh. Mogoče se v prihodnje preko sestavkov in prevedenih tekstov, ki sem jih zbral in spisal tekom let, lotim podobnih objav v sestavkih kot v temi citrusi - glede skrbi in ostalih informacij v zvezi s to rastlino.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaa, prosim, če boš le našel čas in voljo. Gotovo boš še koga navdušil nad njimi.
dafo

Cvet s prejšnje slike je s svojim žarom in čarom počasi v odhajanju

Je pa zato v polni kondiciji nov cvet

Letos sem poizkusno enega od cvetov oprašil in ga bom pustil dozoreti, da bo lahko, če bo vse vredu, svoje naravno poslanstvo opravil do konca in bo potem zopet veselje z vzgojo.

Lep pozdrav vsem gartlčanom in gartlčankam in to temo bom izkoristil tudi zato, da vam zaželim novo leto 2019 zeleno in polno užitkov v družbi rastlin.
dafo

Poizkusno opraševanje že kaže rezultate. Ovoj s semeni se zelo hitro debeli, bo pa potrebno do zrelosti najbrž čakati kar nekaj mesecev.

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Dafo, šele zdajle sem zašla na tole stran Embarassed Zelo pozno, pa vendar, se zahvaljujem za prelepo čestitko. Res krasna cvetlica. Me prav zanima kako bo z vzgojo otročičev..._________________naredimo svet lepši
dafo

Upam, da ne bo večjih težav. Nekaj jzkušenj že imam, saj sem vse rastline, ki jih imam vzgojil iz semena, ampak vseeno, čas bo pokazal kako in kaj. Bom poizkušal vse skupaj ažurno predstaviti tudi v tej temi.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Dafo, čestitam za potrpežljivost!
dafo

Potrpežljivost ja,... Predstavlja večji del vzgoje teh rastlin Smile
Odgovori