Zimski ali poletni čas
-
- Kraj: Rimske Toplice
Nobena napaka, mravlja, čisto podpiram AB, o "tempi pasati" pa škoda izgubljati besede. Zdaj je, kot je in ne bo šlo nazaj okoli delovnega časa.
me pa nekaj zanima. Koliko onih, ki zdaj na ves glas (pa ne mislim tule, nasploh po netu) tako vroče zagovarjajo poletni čas, bo, ko bo, če bo, spet ves čas zdajšnji zimski, poleti jokalo o tem, "kako je bilo pa fajn, ko smo imeli poletni čas"...……………….... Veliko jih bo. Ker se večina itak sploh ne spomni, kako je bilo, ko poletnega časa še ni bilo.
me pa nekaj zanima. Koliko onih, ki zdaj na ves glas (pa ne mislim tule, nasploh po netu) tako vroče zagovarjajo poletni čas, bo, ko bo, če bo, spet ves čas zdajšnji zimski, poleti jokalo o tem, "kako je bilo pa fajn, ko smo imeli poletni čas"...……………….... Veliko jih bo. Ker se večina itak sploh ne spomni, kako je bilo, ko poletnega časa še ni bilo.
-
Našla sem rešitev, ki zadovolji obe strani.
Ohrani se zimski čas, delovni čas pa se prestavi za eno uro bolj zgodaj. Tako in tako vsi tisti, ki zagovarjate poletni čas, pristajate na začetek delovnega dne eno uro prej...
Če bi se delovni čas prestavil, bi to imelo več dobrih posledic: popoldne bi prej prišli domov. Tako tudi malčkom ne bi bilo treba čakati tako dolgo v vrtcih, kosila bi se spet lahko priravljala doma. Družina bi imela eno uro več popoldneva, namesto uro več večera._________________naredimo svet lepši
Ohrani se zimski čas, delovni čas pa se prestavi za eno uro bolj zgodaj. Tako in tako vsi tisti, ki zagovarjate poletni čas, pristajate na začetek delovnega dne eno uro prej...
Če bi se delovni čas prestavil, bi to imelo več dobrih posledic: popoldne bi prej prišli domov. Tako tudi malčkom ne bi bilo treba čakati tako dolgo v vrtcih, kosila bi se spet lahko priravljala doma. Družina bi imela eno uro več popoldneva, namesto uro več večera._________________naredimo svet lepši
-
Je tako že bilo.
Zanimiv prispevek: https://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-city/174605934
Zanimiv prispevek: https://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-city/174605934
-
- Kraj: Domžale
Saj nekaj v tem stilu sem že zadnjič jaz hotel napiati, in sicer, da dandanašnji delovniki niso skladni s t.i. zimskim časom.
Prepozno se začenja vse ...
Čeprav pa mi je tudi nedojemljivo, da ta premik ure sploh koga zmoti.
Sploh danes, ko se večina ur samih prestavi.
Itak danes zaradi elektrike, luči, lastnih avtomobilov, TV, računalnikov, večernih dogodkov, koncertov .... hodimo večinoma precej "zmešano", različno spat. Da potovanj z letali v druge časovne pasove sploh ne omenjam !
Hodimo spat enkrat ob 21h, drugič ob 2h zjutraj ... in potem slišim jamranje, da je strašen problem in nevemkakšno tveganje za bioritem tisto dvakrat letno premikanje ure na nedelovni dan ?!?!?!
Prepozno se začenja vse ...
Čeprav pa mi je tudi nedojemljivo, da ta premik ure sploh koga zmoti.
Sploh danes, ko se večina ur samih prestavi.
Itak danes zaradi elektrike, luči, lastnih avtomobilov, TV, računalnikov, večernih dogodkov, koncertov .... hodimo večinoma precej "zmešano", različno spat. Da potovanj z letali v druge časovne pasove sploh ne omenjam !
Hodimo spat enkrat ob 21h, drugič ob 2h zjutraj ... in potem slišim jamranje, da je strašen problem in nevemkakšno tveganje za bioritem tisto dvakrat letno premikanje ure na nedelovni dan ?!?!?!
-
-
brbr je napisal/a: |
Našla sem rešitev, ki zadovolji obe strani. Ohrani se zimski čas, delovni čas pa se prestavi za eno uro bolj zgodaj. Tako in tako vsi tisti, ki zagovarjate poletni čas, pristajate na začetek delovnega dne eno uro prej... |
In sedaj še povej, kaj je lažje narediti.
Prestaviti uro na poletni čas, kar se itak počne že vsako leto?
Doseči spremembe urnikov na 1000000+ delovnih mestih?