GARTLC ŠKATLA S SEMENI

Odgovori
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

V Gartlc škatlo prinesem seme visokih aster, hokaido buče, cukete, turški nagelj
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Postavili bomo posebno škatlo za te viške, v ustrezne škatle pa jih bom prestavila po srečanju. Zdaj so vsa semena v ločenih škatlah, ki smo jih kupili v ta namen.

Trenutno je semen zelo veliko, še najmanj cvetja in zelišč/začimb.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Žlehtnoba: končno so tvoja semena (in vrečke) našla pot do škatel. Sem jih poprej še nekaj časa "stratificirala" na našem podstrešju.

Izbira semen je večja, kot je bila kdajkoli doslej, hvala vsem darovalcem. In metuljc, ki je poskrbela za lično, praktično in semenom ustrezno embalažo.
metuljc

originalnilist je napisal/a:
Iz škatle s semeni sem uzela, kot sem že pisala, seme limonske trave, zrastla mi je , mislim da limonska melisa a bom prinesla v soboto da jo Metuljc določi.Sicer nimam nič proti melisi, ker jo nimam, samo povem da ne pride do zmešnjave poimenovanj

Izkazalo se je, da je v vrečki, na kateri piše: Limonska trava, seme mačje mete (Nepeta catharia podvrsta citriodora) Tukaj.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

V škatlo sem včeraj dala vrečko z nekaj semeni paprike Ljubov dlan (originalno seme iz Srbije)._________________naredimo svet lepši
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

metuljc je napisal/a:
originalnilist je napisal/a:
Iz škatle s semeni sem uzela, kot sem že pisala, seme limonske trave, zrastla mi je , mislim da limonska melisa a bom prinesla v soboto da jo Metuljc določi.Sicer nimam nič proti melisi, ker jo nimam, samo povem da ne pride do zmešnjave poimenovanj

Izkazalo se je, da je v vrečki, na kateri piše: Limonska trava, seme mačje mete (Nepeta catharia podvrsta citriodora) Tukaj.

Ali lahko jaz prosim za malo semena Mačje mete?_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
metuljc

Notranjka, dobiš. V škatlo bom lahko pokukala v torek in vzela ven seme. Pošljem. Mislim pa, da si tvojega naslova nisem zapisala, prosim, pošlji ga na ZS. .Tebi z veseljem pošljem, tvoje donirane vrečke so v škatli, mnogim bodo prišle prav.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Jaz moram čez svoje zaloge, ampak vem, da imam precej za v škatlo. Metuljc, pošljem tebi?

Me pa zanima, če ima kdo kaj semen svete bazilike in kačaste buče (Trichosantes cucumerina). Nekaj let nazaj sem gojila oboje in žal ostala brez semen._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ivčk, kaj pa sicilijanska lagenarija ? Mladi plodovi so zelo podobni tem kačastim. Se okus kačaste dosti razlikuje od recimo cuket?
metuljc

Ivčk je napisal/a:
Jaz moram čez svoje zaloge, ampak vem, da imam precej za v škatlo. Metuljc, pošljem tebi?.

Lahko, ivčk.
In mislim, da je seme svete bazilike v škatli, v torek, ko bom spet v družbi s semeni, bom pogledala. In pošljem, če boš za. Skupaj s semeni lagenarije, ki so tudi na zalogi, kolikor se spomnim.
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”