Paradižnik 2019

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Uporabniški avatar
Plamenka

Takole so se včeraj in danes moje sadike grele na soncu:

Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Ja , težko bi rekel da je prikazan moj primer. Katero zemjo priporočate,da se izognem raznim pomanjkanjem?_________________lp
Davorin
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Neuhas ali Klassmann - za plodovke. Neuhaus N8 imajo kmetijske zadruge in nekatere vrtnarije, po Klassmanna je pa treba v Črno vas.
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Hvala muha, grem v akcijo,najprej po zemjo,potem drugo presajenje. Za tole bi potreboval dopust.
Plemenka, koliko časa ti vzame ,da imaš tako veliko in lepo zbirko?_________________lp
Davorin
Uporabniški avatar
Plamenka

Davorin, največ dela bo s paradižniki, vsak dan nekaj, obtrgavanje, pregledovanje, če so škodljivci ali bolezni, potem pobiranje plodov in fermentiranje semen, kuhanje omak,...

Trenutno pa je največ dela z vsakodnevnim prenašanjem gajbic ven in noter, posebej zato, ker je notri tisti prostor malo težje dostopen. Komaj čakam, da bodo noči toplejše, da bodo sadike v rastlinjaku.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Davorin je napisal/a:
Hvala muha, grem v akcijo,najprej po zemjo,potem drugo presajenje. Za tole bi potreboval dopust.

Ne delam reklame, le kolegu pomagam, da mu bo dopust ostal Wink :
Vrtnarija Ferbežar v Šmarju ima Neuhaus substrat: osmico in celo eno extra za surfinije.
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

No tudi v naših koncih je bila po strehah Slana v rastlinjaku pa brez ogrevanja 8°C tako da ni zeblo ne tistih v zemlji in v loncih. Zunaj sta zemlja in ogrodje pripravljena še par dni počakam potem jih dam tudi zunanje na stalno mesto. Ko bo nekaj dni zapored nad 6°C. Če jim ratujejo svetlo zeleni listi jim primanjkuje hrane predvsem dušika Oz. So prerasli posode.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zeleni Hit v Savljah ima (je imel spomladi) Neuhaus N2 in N8.

Se mi zdi, da je uvoznik substratov Neuhaus Humko Bled. Pripeljejo jih tudi na dom Wink ._________________mfranc
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

No, ker sem zaostajala, sem skušala "pohiteti" in polovico rastlinic ugonobila... Danes sem posejala še par semen, da bom imela (upam), vsaj kaj.
Odgovori