Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Požrti cvetni popki ?

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Požrti cvetni popki ?

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Za hišo so štiri starejše hruške, ki vsako leto vsaj solidno obrodijo.
Tudi letos je bilo pri treh kar precej cvetnih brstov.
Mi je bilo pa čudno, da potem ta mesec kar niso in niso zacvetele.
Pa sem šel potem ta teden malo bolj podrobno pogledat in opazil naslednje:

Izgleda, kot bi bili cvetni popki obgriženi, požrti. Sumim ptiče. V sosedovih goščavah od živih mej je namreč cel bataljon vrabcev.
Seveda veselo skačejo tudi po hruškah, ki so v neposredni bližini ...
Vseeno pa mi je nenavadno, ker v 20 letih do sedaj še ni bilo takega incidenta.
Te hruške so tudi leta 2016 krasno rodile !
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ptiči - tudi pri nas jih imajo radi.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Pri nas so največji škodljivci vrabci, ki skavsajo cvetje češenj, jabolk, hrušk in vsako leto zdesetkajo letino. Mreže in strašenje ima le delen učinek. Ne vem, kaj je v cvetju tako okusnega? Ima kdo kako učinkovito metodo, če izvzamemo zračno puško?
Andrej Banko

Zastrupljena sončnična semena pozimi ! Twisted Evil
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Danilo je napisal/a:
... Ne vem, kaj je v cvetju tako okusnega? ...

Medičina?
Andrej Banko

Vinkoz je za odganjanje škodljive perjadi uporabljal nekakšne makete ujed ... ?!
Morda bi kakšna plišasta mačka na baterije ( da malo mijavka ) pomagala. Se jo namontira na drevo !
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ne vem, če bo mačka zalegla. Pri nas smo imeli črno muco, ki so jo na odprtem terenu vrabci prav zafrkavali. Niso tile vrabci od muh._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Andrej Banko je napisal/a:
Vinkoz je za odganjanje škodljive perjadi uporabljal nekakšne makete ujed ... ?!
Morda bi kakšna plišasta mačka na baterije ( da malo mijavka ) pomagala. Se jo namontira na drevo !

Da, resnično makete.Tudi oči morajo biti ustrezne po barvi. Opcija teče v to smer,da daš tudi posnetek oglašanja neprekinjeno vsakih n. pr. 30 sek 1x ali 2x.Kanja ali pa sokol. Preteklo leto sem imel enega predatorja na laksu na bambus palici nad krošnjo fige. Od strahu so se še grlice odselile, vrabci pa verjetno čez (mejo). Grobna tišina v celem koncu. Enega plodu fige mi niso pojedli, zato pa sem imel veliko dela s sušenjem. Sedaj počivajo predatorji na obesah pod stropom v garaži in čakajo na nalogo za leto 2019. Prvo bo varovanje češenj, nato grozdje,aronije in vse ostalo.Ne samo na vrtu,ampak tudi na ostalih dveh lokacijah.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Andrej Banko je napisal/a:
Zastrupljena sončnična semena pozimi ! Twisted Evil

Bi rad fental vse ptice?
Odgovori