Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Mravlja, odpri novo temo "Obrezovanje sadnih dreves"
Pa tam izpostavi dilemo!
Tu se bo tema zapackala....._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Davorin

Odgovor Napisal/-a Davorin »

Ja rezultati cepljenkja so odlični.Naj omenim ,da sem cepil po dveh metodah,ang.kopulacija in na razkol in vse zamazal s smrekovo smolo. V Metliki so se prijeli vsi cepiči v Grosuplju pa še čakam na dva. Lepo se zahvaljujem Babacu in Papasmrku in lani leksikonu za cepiče.
Torej zgodnje cepljenje v marcu je uspešno. Letos bom prvič cepil še v augustu. Rad bi zacepil česnji Carmen in Brusniško. Kakšno naktarino, nashi in še kaj._________________lp
Davorin
DavidJ

Odgovor Napisal/-a DavidJ »

Tudi jaz sem glede na to, da sem letos prvič cepil zelo zadovoljen.

Le ptiči ali neka druga golazen je požrla kak brst oziroma uničila cepič.

Zanima me brusniška hrustavka za poletno cepljenje. Ima kdo?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ohoho, nekaj novega !
En cepič Nikita's Gift se je po več kot enem mesecu odločil, da bo odgnal !

Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Mogoče bo ob tako poznem odganjanju problem preživetja zime. Moja pozno lansko udejstvovanje na kakiju ni obrodilo sadov, Drugič s parafilmom povi cel cepič! Pohitriš zadevo lahko tudi za 14 dni,_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Andrej Banko

Ja, saj to tudi mene malo skrbi, da ne bo dovolj olesenelo do zime.
V vsakem primeru bom cepič/-e potem decembra posusil nekako zaščititi pred mrazom.
swaho

Odgovor Napisal/-a swaho »

zdaj poleti bo tako "druga" rast, tako da ni panike, ker to tudi vedno oleseni, kar zraste na novo v juliju, avgustu
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Optimist je napisal/a:
... Drugič s parafilmom povi cel cepič! Pohitriš zadevo lahko tudi za 14 dni,

Si kdaj premazal cel cep s cepilno smolo, medom... ?
Andrej Banko

Z medom ?!
Misliš s čebeljim voskom ?

Drugače pa bi dejansko brsti znali pognati tudi čez tanko plast cepilne smole.
Sem letos videl kar nekaj takih primerov, ko so se čez zamazane reze odstranjenih vej prebijali novi, mladi poganjki.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Z medom. Čebelji vosek se mi prav tako zdi zanimiva alternativa, le uporaba bi bila mogoče malo "nerodna" - ali pa tudi ne.

Kolikor sem sam do sedaj opazoval, se mi zdi, da cepilna smola ne bi bila (prehuda) ovira.
Odgovori