Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2019

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Trenutna temperatura tal glede na merilne postaje po Sloveniji je nekako med 13 in 15 stopin C. Le v Postojni je nekoliko nižja.
Seveda bo treba še počakat, sploh ker je napoved za nekaj naslednjih dni zmerno do pretežno gnila !
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Preverjeno je paprika zelo obcutljiva na mrzloa tla. Ze nekaj let jo sadim na gredo v zacetku junija. In se vedno je prehitela sosedove posajene v sredini maja._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

tole so pa koristne informacije. Zlasti na vrtu pri Golniku je zemlja hladna. Ne bom nič hitela, itak sem pozno sejala in so še majhne._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Letos kaže da bom prej paprike obiral, kot jih sadil v gredo!

Ta se je že čisto razcvetela, že 7 jih je Shocked

Za to mi pa ni jasno od kje se je oprašila, glede na to da v sobici ne najdem nobene žuželke da premislim
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

To se obnese, je že kdo prakticiral? Malo imam gužvo v rastlinjaku pa bi malo bolj na skupaj posadil sadike. Very Happy

https://vrtobilja.si/paprike-rade-rastejo-zelo-gosto-skupaj
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

To isto lahko rečem tudi za čilije. Vsaj pri meni je tako.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hja, pri nas paprike še vedno čakajo presajanja na vrt - a letošnje ugotovitve so, da sadike še nimajo (tudi sadike paradižnikov ne) dobro razvitega koreninskega sistema. Kaj storiti, kje so šle stvari narobe?

ps: sejano v plantela start - rezultat v redu, prepikirane ob pravem času v N8 - ?
Andrej Banko

Jaz sem svoje že vse presadil na prosto v četrtek in tudi opazil, da vse sadike niso imele koreninske grude po celem lončku ( 9x9x9 ),
čeprav so bile že kar konkretne sadike, tam 20-25 cm visoke rastline s cvetnimi popki.
Lepo so se prijele, včeraj v relativno toplem vremenu niso bile videti čisto nič uvenele zaradi sonca.
Ker se mi je že zgodilo, da so včasih bile prvih nekaj po presajanju še malo uboge sredi dneva, ko je sonce pokazalo svojo moč.
jan24

Odgovor Napisal/-a jan24 »

Imam eno težavo, in sicer letos sem prvič izdelal spodobne sadike paprike s pomočjo LED lučke in sobe s stalno temperaturo (okoli 24-25°C). Sadike so bile fenomenalne - velike, cvetoče. Začetek je bil problem koreninski sistem, vendar sem to rešil z dvojnim prepikiranjem. Sadike sem nato še privajal z vmesnim korakom na zunanje pogoje - sonce in nihanje temperatur. Problem nastane, ker nekaterim sadikam kar padejo listi. Kar si ne znam razlagat. Sadika pri temu ne umre. Ima kdo kakšen predlog?
Andrej Banko

Koliko dni jih imaš zdaj zunaj posajene ?
Odgovori