Morebitni skupni nakup sluxxa

Odgovori
tinmar

Odgovor Napisal/-a tinmar »

V kolikor je mogoče, bi se nakupu pridružila tudi jaz. Kupila bi 5 kg.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Lepo prosim tudi jaz bi imela 5 kg.
Hvala lepa in
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

Poročilo:

res je, da so bili prvomajski in potem petek in vikend, pa vseeno - nihče mi ne odgovori na moje povpraševanje o nakupu.

Sem pogledala spisek distributerjev v evropi http://www.progema-plantcare.com/distribution-partners.html

in poslala mail še avstrijskemu in češkemu distributerju, brez odgovora.

Počasi ne vem več, kaj se dogaja, je res samo za počakat ali ubrat kakšno drugo pot? V mislih imam fizični obisk kakšne večje trgovine čez mejo - če bo kdo npr. v Martinazu v Italiji pogledal, če prodajajo sluxx? Oz. ali ga sploh kje v maloprodaji? Moje znanje nemščine je žal zelo zelo slabo, google translate pa včasih ponudi zelo smešne neuporabne stavke.

V glavnem, ne vem kaj naj.
pika99

Sem ravnokar pisala še proizvajalcu (Progema) direkt.

Če ima še kdo kakšno idejo, napišite.
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Pika
Jaz ti lahko pomagam s.kašnim.prevodom...druge ideje nimam..._________________sonček je in .....
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Lahko bi bilo tako, da sluxx spada med registrirana FFS in za ta sredstva v EU žal ne velja prost pretok blaga, če se ne motim. Nevarno ali ne tu nima veze. Zato najbrž prodajalci ne zgubljajo časa s kupci iz tujih držav, ker jih lahko čakajo problemi, če se posel odkrije.
pika99

Torej, takole je,

proizvajalec sluxxa ima predstavništvo na Dunaju, ki je odgovorilo, da : '' imajo vrece po 15kg, samo nam ne morejo nic prodati, ker po zakonu brez izjeme rabijo "Pflanzenschutzfachkundenachweiss", kar pomeni "potrdilo o strokovni usposobljnosti za ravnanje s sredstvi za zascito rastlin". To morajo imeti kmetje, ki ta sredstva uporabljajo. Edina moznost bi bila, da to kak kmet iz Avstrije z tem dovoljenjem kupi. ''

Crtj komentira, da ...'' po moje tu ne gre za vprašanje ne/varnosti, aktivna snov je jasna, zadeva se lahko uporablja v eko pridelavi. Gre pa za formalizme, papirologijo. Zadeva je registrirana za prodajo pod takimi-in-takimi pogoji, naš prvotni prodajalec se za to očitno sprva ni kaj dosti sekiral, še zlasti ob prodaji izven države. Zdaj pa kot kaže se, glede na to, da se več ne javi. Žal ne poznam primernega človeka v Avstriji.''

Tako da je sedaj na vsakem od nas posebej, da izvrtamo kakšnega kmeta v Avstriji, ki nam lahko zrihta željeno vrečo.

Zaenkrat v tej bitki rdeči polži zmagujejo na celi črti, plus vreme jim gre čisto na roke ...

Pika
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Lahko mirno uporabljamo Ferramol, aktivna snov je enaka, le koncentracija je pol nižja in cena dvakratna.

Vse maloprodajne stvari se prodajo drago -- vrtičkarstvo je napram kmetijstvu zelo butična dejavnost.
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Žal ima marsikaj v zakonodaji namerni ali stranski učinek v tem, da onemogoči ukvarjanje z nečim preveč ljudem. In polno političnih floskul o enotnem in svobodnem trgu ...
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Škoda. Z glavo skozi zid res ne gre.

Ferramol je pa najbolje kupovati čim večje pakiranje,2kg sem do sedaj našla največje.
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”