KLEPET OB KAVICI, 7. MAJ (VELIKI TRAVEN) v KAVARNI X v Šiški

Odgovori
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Kratko in sladko😀 hvala vsem za sadike in družbo😀_________________sonček je in .....
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Tudi meni je bilo, kot vedno, luštno Very Happy .

Hvala za klepet, dobro voljo, podarjene sadike in liste rabarbare, piškote, domače zvarke... Kot vedno več domov prinesem, kot od hiše odnesem... Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kratko a sladko. Very Happy Pravijo, da je treba oditi, ko je najbolj luštno in jaz se tega držim. Wink Laughing pozdrav

Dodatek: tisti, ki ste od mene dobili korenine kapskega figelija: posadite jih tako globoko, da bodo ven gledali le zgornji vršički. Odrasla rastlina ima "korenine do pekla" in tudi, ko že mislite, da ste jo izkoreninili, se zna zgoditi, da čez čas spet kajj prikuka na plan.

Nekaj je bilo vprašanj o divjem poru. Sedaj je čas, da ga pričnete rezati, tako ali tako tja do julija nadzemni del propade. Pozno poleti spet prične rasti in takrat je do zmrzali druga možnost za rezanje. Režite ga do tal, kar je pod zemljo naj ostane za novo rast. Lahko, da se na mestu, kjer boste jeseni odrezali lepo debelo steblo, spomladi ne bo več pojavilo. Bo pa gost podmladek, ki v prvem letu izgleda kot tanek drobnjak. Z leti se okrepi. Steblo dobro gnojenega divjega pora je podobne debeline, kot srednje razviti česen.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi meni je bilo lepo. Hvala._________________naredimo svet lepši
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Bilo je prijetno, kot vedno prehitro minilo, bistvo je, da ponovno pride.
Hvala vsem za vse in lep pozdrav.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

BorutL je napisal/a:
Bilo je prijetno, kot vedno prehitro minilo, bistvo je, da ponovno pride.
Hvala vsem za vse in lep pozdrav.

Bomo udarili vmesno kofetkanje, da bo (še) hitreje minilo do takrat. Wink

Naj dodam, da je bilo prijatno, veselo, glasno, še čokoladno in marelično pecivo smo dobili, hvala Kavarni X. Mislim, da lahko zatrdim, da so zdajšnji lastniki (oz. zaposleni) še bolj prijazni kot prejšnji. Veseli smo lahko, da smo našli tak prostor, kajne?
Ampak, ne pozabite, 4. junija pa gremo na izlet. Pustov mlin pri Litiji. Več pravočasno.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

BorutL
ali bi morda imel tole maslenico
Hemerocallis 'White Temptation' - srednji cvet, bela, pocvitajoča maslenica.
Jeseni bi ti lahko dala sadikco.
lp cinija
Ja tvoja maslenica ne raste v loncu, ampak sem ji namenila prostor na gredi, malo stran od Boysenberrija
Upam, da ji bo odgovarjalo, sicer jo bom pa preselila._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi meni je hitro minilo. Kljub temu, da je bilo treba zaradi menjav večkrat do avtomobilov, je bilo časa za klepet dovolj, nisem pa opazila, da sem bila skoraj eno uro dlje, kot sem nameravala. Wink Rastline so posajene. Wink
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Moj rdeči teloh, Helleborus atrorubens verjetno, je šel takoj danes zjutraj v zemljo, sadike majarona pa k hčerki._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami je napisal/a:
Moj rdeči teloh, Helleborus atrorubens verjetno, je šel takoj danes zjutraj v zemljo, sadike majarona pa k hčerki.

Nak, to je orientalski teloh, H. orientalis, ki pri nas v naravi ne raste.
H. atrorubens, črnoškrlatni teloh, ima majhne, temno škrlatne cvetove. Nak, kolikor vem, je to H. orientalis. H. atrorubens, črnoškrlatni teloh ima majhne, temno škrlatne cvetove. Tukaj.
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”