Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2019
muha je napisal/a: |
Pri vsej tej debati sem čisto pozabila na palmino šoto. To zadnja leta prodajajo v večjih kockah. To je tista "Homeogarden organska zemlja", a jaz kupujem enakovredno, vendar cenejšo od Agrolita. Vsaj v mojem najbližjem vrtnem centru je tako. Ta šota je, pravijo, nevtralnega pH, uporabnost pa zelo podobna perlitu. Preizkušeno v več kot 10 letih. Dokler nisem imela perlita, sem jo dajala na dno korit za drenažo in povrhu, da se zemlja ne zaskorji, deluje kot zastirka. Ne zapaca se, vsaj eno leto ostane nespremenjena, morda še dlje, a je nisem nikoli posebej odstranjevala in shranjevala, zato se je na gredi pomešala z zemljo. Včasih so se dobili tudi mali briketki za le par litrov šote. Ne vem, če so še, rabim večjo količino, zato tudi kupujem one večje za 70 litrov. |
Tisto,70 litrsko sem nabavila tudi jaz in se je res dobro obnesla.Mislim da sem vzela v Črni vasi nekaj let nazaj.
Kako pa je Homeogarden (HO) ?Sama sem vzela samo 1 njihov produkt (za polže) in je vse bilo bolj "blažev žegen".O zemlji sem brala komentarje ,da je polna mušic,kako pa je z šoto?_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Šota je v redu tudi od Homeogarden. Po mojem mnenju jo vsi dobavitelji dobijo iz istega vira. Ne vidim nobene razlike med takratno v malih kockah, ki jih je med prvimi ponujal Merkur in temi večjimi od Homeogarden in Agrolita.
Njihovih sredstev za zaščito rastlin sem preizkusila le malo. Obetanega učinka nisem mogla z gotovostjo potrditi pri nobenem od njih.
Tule smo že nekaj malega zapisali o Homeogarden.
Njihovih sredstev za zaščito rastlin sem preizkusila le malo. Obetanega učinka nisem mogla z gotovostjo potrditi pri nobenem od njih.
Tule smo že nekaj malega zapisali o Homeogarden.
-
- Kraj: Domžale
Andrej Banko je napisal/a: |
V četrtek in petek posadim sadike. Pač nemogoče je še čakat, rastline so prevelike. Tudi tiste na prostem bodo dobile v petek potem še začasno streho nad glavo, da jih obljubljene padavine ne bodo takoj močile. Kar bo pa bo ... |
Jp. Ob pogledu na koledar se kar zdrznem - drugo soboto bo že dan mladosti!
Dva pelata mi že cvetita... _________________go with your instinct to live as you want
Andrej Banko je napisal/a: |
V četrtek in petek posadim sadike. Pač nemogoče je še čakat, rastline so prevelike. |
AB, te sumim, da si dobil kak koristen namig o vremenu; bi ga delil z nami? Ker če bo še naprej tako vreme, paradižniku ne bo všeč.
Nekje na spletu je bila trimesečna prognoza; maj še vedno takole muhast in hladen, junij nadpovprečno topel, julij pa vroč in sušen. Živibilipavideli .....
Torej kako "dogurati" do junija. Se tudi bojim da bojo lončki do pametnega časa za saditev v gredo premajhni. Ampak tele hladne dni pa moram "pohvaliti", paradižniki v lončkih so zunaj, in nič ne rastejo _________________mfranc